A început Sibiu Fringe Festival

DSC_9137Sibiu Fringe Festival, aflat la cea de-a XI-a ediție se află în plină desfășurare în această perioadă, iar evenimentul s-a deschis cu prima ediție a programului „Alergăm pentru Teatru Independent”, organizată în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Naistul Radu Nechifor și atletul național sibian Francisc Sarosi, au alergat cu acest prilej. „Alergăm pentru Teatru Independent” este prima acțiune din cadrul campaniei „Construim 10 săli de spectacole în 10 orașe”.

Cel dintâi eveniment din această campanie s-a desfășurat sub forma unor întreceri sportive. Iubitorii de teatru, sport și natură, indiferent de vârstă, pe picioroange, monociclu sau costumați în personaje de teatru, film și  animație, au înfruntat vremea nefavorabilă, și-au dat întâlnire sâmbătă, 11 iunie și duminică, 12 iunie și au alergat pentru a susține mișcarea teatrală independentă.

Locul 1 la întrecerile Fringe a fost ocupat de atletul sibian Francisc Sarosi, iar naistul Radu Nechifor s-a clasat pe locul 3. Competiția pe picioroange a fost câștigată de Liviu Bledea, urmat de Carmen Stroia, de la Asociația PePicioronge Sibiu. Actorul Miki Paicu a luat medalia de aur la competiția pe monociclu, iar la întrecerile personajelor, Julia Roberts, Jack Sparrow și lupul din Scufița Roșie au urcat pe podium în aplauzele privitorilor.

Aceasta competiție s-a adresat tuturor celor care cred că educația și cultura sunt definitorii pentru un popor, tuturor iubitorilor de artăă și nu în ultimul rând, tuturor artiștilor care vor să susțină mișcarea de teatru independent.

În fiecare an Festivalul Fringe de la Sibiu este așteptat cu nerăbdare și curiozitate, astfel că spectacolele din primele trei zile ale ediției din acest an s-au jucat cu sala plină. BUBBLE SHOW, spectacolul TREISPREZECE, Compania de Teatru de Animație Pour Anima, 4 FEMEI LA LIFT, CASA CU FERESTRELE SPRE CAMP sau REFLECTION s-au bucurat de săli pline.

După succesul de anul trecut, Sibiu Fringe Festival aduce și la ediția din acest an diverse spectacole pentru copii. Magia poveștilor va fi adusă pe scenele Sibiu Frige de spectacole unicat și în premieră la Sibiu, spectacole ce oferă posibilitatea celor mici de a folosi arta ca mijloc de comunicare.

Timp de 10 zile la Sibiu sunt programate numeroase spectacole și evenimente speciale la care vor participa artiști atât din țară, cât și din străinătate. Tema abordată în acest an este rost.

Programul complet al Festivalului de Teatru Independent Fringe de la Sibiu și informații despre evenimente se găsesc pe http://sbfringe.ro/.

Rezervările pentru spectacole se pot face telefonic la 0745 261 751, biletele se pot achiziţiona atât online pe tomtix.ro sau pe sbfringe.ro , cât şi de la intrarea în sala de spectacole.. Preţul biletelor este de 15 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii profitând de o reducere de 5 lei. 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.