A murit Corneliu-Dan Borcia

corneliu dan borciaCorneliu-Dan Borcia, unul dintre cei mai importanti actori din trupa de la Piatra Neamț, a murit în noaptea de 16 spre 17 august, la vârsta de 71 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus astăzi, luni, 18 august, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, începând cu ora 14.00, iar înmormântarea va avea loc mâine, 19 august, ora 13.00, la Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamţ. Actorul a murit într-o clinică din Iaşi.

S-a născut la Sibiu, pe 30 martie 1943, a urmat liceul la Oradea şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la Bucureşti, promoția 1966. Din 1967, a devenit actor al Teatrului din Piatra Neamț, unde a rămas până la sfârșit. În perioada 1995 – 2001, Corneliu-Dan Borcia a fost directorul acestei instituţii şi totodată directorul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ. În 2005 a fondat Teatrul independent „Pi Buni”.

Pe scena de la Piatra Neamț a jucat peste 50 de roluri în spectacole precum „Omul cel bun din Sâciuan” de Brecht, în regia lui Andrei Şerban „Tristan şi Isolda” de J. de Beer, regia Dinu Cernescu, „Woyzeck” de G. Buchner, regia Radu Penciulescu, „Peer Gynt” de Ibsen, regia Cătălina Buzoianu, „Nevestele vesele din Windsor” de Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, „Orfanul Zhao” de Ji Junxiang, regia Alexandru Dabija, „Antigona” de Sofocle, regia Mihai Mănuţiu.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.