A murit Ruxandra Sireteanu!

ruxandra-sireteanu-587136l„Cred că actoria e o profesie care creează dependență și cere sacrificii, știm asta. Recunosc, am sacrificat lucruri importante din viața mea de dragul ei. A fost bine, a fost rău? Nu mă mai uit în urmă. Pentru mine, cel mai mult contează clipa. Cu vârsta, m-am străduit să mă înțelepțesc cât de cât, să înțeleg că există viață și după teatru. De aceea am și renunțat la profesorat. La un moment dat, fiecare zi, fiecare clipă, devine foarte importantă. Și, totuși, sunt prea mult lucruri care contează de făcut în viață. Iar pentru mine au contat întotdeauna prietenii, familia, bărbații pe care i-am iubit. Profesoratul însemna un consum afectiv, psihic, energetic enorm. Așa că mi-am zis să-mi văd de artisticăria mea, cât vor mai îngădui Dumnezeu și îngerul. Sunt foarte liniștită și împăcată”. Asta spunea Ruxandra Sireteanu, în luna martie a anului 2013, într-un interviu acordat revistei Yorick.

Astăzi, la 70 de ani, Ruxandra Sireteanu a murit în Spitalul Sf. Maria din București, unde era internată de câteva zile și suferise o intervenție chirurgicală. În dimineața zilei de 18 februarie 2014 s-a stins din viață.

Era actriță a Teatrului Nottara din București, deasupra căruia a și locuit, timp de 40 de ani. Mâine, Ruxandra Sireteanu va fi depusă la Teatrul Nottara, între orele 14.00 și 17.30.

A debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul Maia din “Platon Krecet”, în regia lui Alexandru Finţi. Ruxandra Sireanu a făcut și film, și televiziune, și, de asemenea, a fost și profesoară.

Talentul, spunea ea, este condiția fără de care nu poți face teatru. „Cred în talent și în dorința permanentă de a rămâne foarte ancorat în teatru și artă.  Trebuie să vezi spectacole și filme, numai așa ajungi să poți discerne între ce e bine și ce e rău. Plus că așa furi, meseria se fură tot timpul. Dacă ajungi în sertărașul care se cheamă rutină și crezi că-ți ajunge ce știi, ești pierdut.”

Citiți și interviul

https://yorick.ro/ruxandra-sireteanu-cel-mai-mult-conteaza-clipa/

Print

3 Comentarii

  1. Donkeypapuas 18/02/2014
  2. alexandra sampetru 19/02/2014
  3. Liana O. 20/02/2014

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.