Adrian Păduraru se întoarce după 20 de ani în „Jocul din Ialta”

Invitatie Jocul din IaltaMiercuri, 3 septembrie, la Godot Café va avea loc premiera spectacolului „Jocul din Ialta”, în regia lui Cezar Ghioca, care îl readuce în fața publicului, prima dată după 20 de ani, pe Adrian Păduraru unul dintre cei mai îndrăgiţi juni primi ai anilor 1980. Alături de el pe scenă, Ana Donosa. Spectacolul este programat la ora 20.00. scenografia este realizată live, de către pictorul şi scenograful Ion Nedelcu.

„Jocul din Ialta” este o piesă într-un act, o dramatizare semnată de Brian Friel, după „Doamna cu cățelul”, o nuvelă scrisă de Cehov și considerată una dintre cele mai reușite proze scurte scrise vreodată, ce povestește o aventură dintre un bancher și o tânără, începută vara, într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță la Marea Neagră. Aventura devine un act firesc, așteptat, venit să aline suferința a doi parteneri care, cu disperare, își caută fericirea.

„Doamna cu căţelul” în viziunea dramaturgului Brian Friel face parte dintr-o trilogie de inspiraţie cehoviană ce mai include o adaptate după farsa într-un act „Ursul” şi o a treia piesă într-un act care prezintă întâlnirea ficţională la Moscova dintre Andrei Prozorov din „Trei surori” şi Sonia Marmeladova din „Unchiul Vanea”, mult după finalul celor două piese.

Atmosfera de sfârșit de secol XIX din piesa „Jocul din Ialta” este redată minimal, din costume, și printr-o proiecție a unui decor care se construiește în direct, cu o pensula înmuiată în vin roșu, de către pictorul şi scenograful Ion Nedelcu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.