„After Hours“ intră în 9G

AfterSpectacolul „After Hours“ de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri, 6, și sâmbătă, 7 noiembrie, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale”, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB.

Spectatorii îi vor putea vedea pe scenă pe actorii Cătălin Babliuc, Conrad Mericoffer/ Anghel Damian. Producția este regizată de Radu Iacoban, care semnează și textul. Costumele sunt creația Anei Ularu, elementele de decor fiind realizate de Conrad Mericoffer

Actor cunoscut al tinerei generaţii, Radu Iacoban lucrează cu succes dramaturgie şi regie, semnând mai multe spectacole în spațiul independent, dar și în teatre de stat, cel mai recent spectacol pe care l-a regizat la Teatrul Foarte Mic, „Casa cu pisici“, fiind prezentă în programul Festivalului Național de Teatru din acest an.

Pornind de la un banc, „After Hours“ dezvoltă un dialog al superficialității absurde care ne înconjoară, într-un discurs scenic despre comunicare sau absența ei, despre singurătate sau refugiu. O poveste simplă care pune în lumină, printre hohote de râs, mici sau mari probleme de viață. Într-o noapte, doi bărbați se întâlnesc într-un bar… Beau, glumesc, povestesc. O întâlnire ca oricare alta între doi oameni care nu au nimic în comun. Până când alcoolul sau disperarea îi împinge spre mărturisiri. Gelozie, planuri ascunse, adulter, depresie… Şi o răsturnare de situaţie… ca în viață! Cei doi nu îşi sunt total străini, iar întâlnirea a fost premeditată.

Radu Iacoban vorbește astfel despre noul spectacol: „Comunicăm din ce în ce mai sărac și ne folosim de aceleași cârje verbale, nu pentru a accepta prezenţa celuilalt, ci, mai degrabă, pentru a ne confirma nouă înșine că avem întodeauna dreptate. Am devenit egoişti și am uitat cum e să-l asculţi cu adevărat pe celălalt. De foarte multe ori intri într-un bar și observi că oamenii de la masă se agață de un pahar cu alcool, privesc în gol și nu (mai) comunică. Avem trasee paralele și ne este frică să ieșim din citadelele ego-ului nostru. Am devenit singuri. Punctul de pornire e începutul unui banc: Doi tipi intră într-un bar.  Pun la bătaie într-un no man’s land al necomunicării, argumentele arhicunoscute ale unei discuții dezvoltate la un pahar de vorbă: politică, bani, femei, mașini, literatură”.

La a doua ediție a Programului 9G la TNB au fost înscrise 52 de proiecte, 4 dintre ele fiind selectate pentru a intra în repetiţii: After Hours, un spectacol de Radu Iacoban, Hotel Europa de Goran Stefanovski, regia Andrei Raicu, (D)efectul Placebo, coordonat de Ștefan Lupu, Beckett coupé regia Dragoş Alexandru Muşoiu. Primul dintre ele care a intrat în repertoriul Sălii Mici este After Hours.

Programul 9G la TNB este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Ești București 2015. Programul 9G la TNB se realizează cu sprijinul MasterCard.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.