„Aici nu-i de joacă”, la Teatrul Nottara

aiciVineri, 7 martie, la ora 19.30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara din București , are loc premiera spectacolului „Aici nu-i de joacă”, după Pauline Daumale, în regia lui Catrinel Dumitrescu.

Distribuţia reuneşte două nume importante ale Teatrului Nottara, Catrinel Dumitrescu şi Victoria Cociaș, într-un spectacol născut din dorința de a bucura şi care vorbește simplu despre noțiuni aproape uitate: tandreţe, optimism, dragoste, prietenie.

Potrivit teatrului organizator, cele două actriţe aduc în prim-plan o poveste dulce-amăruie, de o inedită candoare, presărată cu surprinzătoare schimbări de situaţie şi cu mult umor.

Prin această montare Catrinel Dumitrescu şi-a propus să aducă în prim-plan, într-un mod diferit, o poveste care a mai fost spusă în 2010, într-o producţie a Teatrului George Ciprian din Buzău, menţionând: „Nu-mi arog sub nicio formă „regia”; este o încercare de a (re)spune aceeaşi poveste altfel… căutând să găsesc textului „comercial” noi valenţe, poate mai multe profunzimi. Spectacolul din 2010 rămăsese undeva, încremenit, cu energii neconsumate. Aşa că am pornit a-l (re)naşte. E, de fapt, esenţa muncii actorului: s-o ia mereu de la capăt… dar nu de unul singur… Teatrul se face „împreună” şi cu dragoste. Mi-am luat aliat „încrederea” celor care au încurajat ideea. (…) Este un spectacol de suflet, profund uman, în care „ne jucăm”, căutând adevărul. Adevărul care nu „se joacă”, ci se naşte simplu, limpede, fără artificii. Numitorul comun al dorinţelor de joc este aflarea acelei stări de graţie a „jocului ne-jucat”. Aşa s-a născut Aici nu-i de joacă!

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.