Al Pacino în „American Buffalo”

Cioburi PacinoÎn rubrica „Teatrul în cioburi de memorie” veți descoperi fotografii cu mari actori și mari regizori, împreună cu o scurtă poveste. Astăzi, actorul Al Pacino în spectacolul „American Buffalo”.

Astăzi, când Al Pacino este unul dintre cei mai importanți și cei mai iubiți artiști ai marelui ecran, mulți dintre nenumărații lui amatorii uită că drumul lui în artă a trecut prin scenă. Al Pacino face teatru și azi, de obicei pe Broadway și în spectacole speciale. De la sfârșitul lui 2015, de exemplu, joacă în „China Doll”, o piesă pe care David Mamet a scris-o special pentru el, dar care nu se bucură de aprecierea criticilor.

Tot pe Broadway, acum câteva decenii, a jucat Al Pacino și în „American Buffalo” (1975-1977), spectacolul surprins în imagine. Piesa lui David Mamet avusese premiera la Long Wharf Theater, New Haven, Connecticut în octombrie 1980. Spectacolul în care lui Al Pacino îi revenea rolul principal, Teach, era regizat de Arvin Brown.

Mai târziu, în 1983, producția s-a reluat pe Broadway, la Booth Theatre, Al Pacino împărțind scena cu James Hayden (Bobby) și J.J. Johnston (Donny Dubrow). Spectacolul avea să fie nominalizat în 1984 la Premiile Tony, la categoria Cel mai bun revival, iar Al Pacino avea să fie nominalizat la Drama Desk Award, la categoria „Oustanding actor in a play”.

Pe 5 iunie 1981, Frank Rich scria în cronica sa din „New York Times”: „Domnul Pacino are un talent ieșit din comun să dezvăluie ascunzișurile dintr-o ființă neliniștită, alunecoasă, care duce o viață anostă. (…) Ochii lui negri, care acum înoată în adâncul orbitelor, ne arată furia lui, dar loviturile fără efect, comice în stângăcia lor, parcă sunt loviturile unui animal care se pedepsește singur în propria lui cușcă”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.