„Allegro, ma non troppo”, în premieră la TNB

allegroVineri, 16 ianuarie,  şi duminică, 18 ianuarie, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti va avea loc premiera oficială a spectacolului „Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa.

Comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice, satiră de moravuri, spectacolul propune o plimbare în epoca interbelică și totodată o pledoarie pentru firescul în teatru, anunță instituția organizatoare.

Din distribuție fac parte Gavril Pătru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Ciuciulică, Aylin Cadîr, Victoria Dicu. Scenografia este semnată de Florilena Popescu-Fărcășanu și Maxim Corciova.

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, director al Teatrului Naţional din Bucureşti în anul 1926,  Ion Minulescu (1881–1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor. Cu toate că în timpul vieţii scriitorul credea că posteritatea îl va recunoaşte mai ales pentru piesele sale, istoria literaturii i-a ales un alt destin. Teatrul său merită a fi redescoperit şi astăzi, după decenii de la primele montări la Naţionalul bucureştean,  pentru dialogurile vii, umorul alert, naturalețea poveștii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii. Între piesele cele mai jucate amintim  „Manechinul sentimental”, „Pleacă berzele”, „Amantul anonim”.
 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.