„Amerika” vine la EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezintă în premieră, marţi 6 şi miercuri 7 martie, de la ora 19:00, „Amerika” după Franz Kafka, versiunea scenică şi regia Geirun Țino, care semnează și scenografia spectacolului.

Distribuția este alcătuită din Dragoș Spahiu și Mihai Mitrea.

Regizor austriac de origine română, Geirun Țino a absolvit în 1974 regia de teatru la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.

Timp de peste zece ani a supravieţuit cenzurii politice şi a realizat peste treizeci de producții pe mai multe scene din țară. În perioada 1982 – 1984 a fost numit director artistic al Teatrului Municipal din Bacău. În 1985 a emigrat în Austria, stabilindu-se la Viena. După 1989 s-a reîntors cu plăcere în țară de fiecare dată când a fost invitat să monteze.

A înființat la Viena în 1989 Școala de teatru „Pygmalion” și în 1995 „Teatrul Pygmalion”. În 2012 a primit Medalia Crucea de Aur a orașului Viena pentru cultură și pentru forme teatrale noi, iar în 2014 Premiul pentru cel mai bun concept artistic austriac. În cariera sa artistică a montat în repetate rânduri Kafka, fiind preocupat de universul imaginat de marele scriitor.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.