„Amintiri din copilărie”, pentru secolul 21

amintiri„Amintiri din copilărie”, în regia lui Peter Kerek, deschide Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, pe 27 septembrie, la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor. Ideea de la care porneşte spectacolul? Nică se desprinde de paginile manualelor şi se dezmorțește urcând pe scenă…

Peter Kerek alături de scenografa Iuliana Vîlsan și de coregrafa Larisa Barbu îşi propun un spectacol modern, dinamic și amuzant, un spectacol în care „diversitatea trupei Teatrului Ion Creangă devine o oglindă a povestitorului-personaj. Poznele și aventurile de pe malul Ozanei prind astfel viață într-o formă neconvențională ce împrumută din estetica benzilor desenate și a animațiilor pentru copii, bazându-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie”.

Fără a pierde nimic din farmecul sau esența unor episoade clasice precum La Cireșe, Pupăza din Tei sau La Scăldat, spectacolul îi provoacă pe tinerii spectatori să își folosească imaginația pentru a recompune pe scenă lumea poveștilor lui Nică.

„Spectacolul nostru e puţin altfel decât alte spectacole, pentru că noi nu spunem doar o singură poveste, precum Harap Alb sau Albă ca Zăpada, ci mai multe poveşti”, declară Peter Kerek. Şi, atenţie, nu numai că spunem mai multe poveşti, dar poveştile noastre chiar s-au întâmplat. Cineva pe nume Ion Creangă le-a trăit cu cel puţin o sută de ani în urmă. El le-a scris nu când era copil, ci când era un om mare, atât de mare încât se simţea deja bătrân. Nu îi plăcea bătrâneţea, i se părea că e foarte plictisitoare şi îşi dorea din tot sufletul să mai fie o dată copil. Pentru că, aşa reţinuse el, în copilărie nu te plictiseşti niciodată”.

AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Scenariul şi regia: Peter Kerek

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Coregrafia: Larisa Barbu

Cu: Richard Bovnoczki, Cezar Vlad Popescu, Ioana Ginghină,

Marius Nănău, Alexandrina Halic, Eduard Petru Jighirgiu, Anca Zamfirescu, Ion Arcudeanu, Mihai Verbiţchi, Marina Secaşiu, Veronica Stoian, Ani Creţu, Vera Linguraru, Ilinca Atanasiu, Iuliana Costiniu, Liliana Donici, Cerasela Popescu, Magda Condurache, Graţiela Duban, Oana Tofan, Cristi Creţu, Ionuţ Ciocia

Categoria de vârstă: 8+

Durata spectacolului: 1h40 (cu pauză)

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.