Andrada Corlat: Fiecare să încerce să nu se mai plângă că sistemul e defect

De ce aţi hotărât să participaţi la Gala HOP?

Am hotărât să particip la Gala HOP după ce am auzit de la colegii care au absolvit în anii precedenţi ce experienţă deosebită este acest festival, unde cunoşti alţi tineri actori, proaspăt absolvenţi ai şcolii de teatru din diferite centre universitare din ţară. Mi s-a părut o oportunitate bună pentru a face schimb de experienţă cu aceştia şi pentru a învăţa încă ceva.

Ce şanse reale consideraţi că vă oferă acest concurs?

Nu cred că Gala HOP îmi va oferi o şansă pe termen lung, ci că îmi va da posibilitatea să cunosc oameni care lucrează în domeniu şi cu care poate să mă consult în ceea ce priveşte următoarea etapă în dezvoltarea mea profesională.

Încercaţi să realizaţi un autoportret la acest moment al existenţei voastre în teatru.

Îmi este greu să realizez un autoportret în această fază, întrucât nu am experienţa necesară pentru aşa ceva. Poate în câţiva ani voi putea, dar acum sunt doar un “boboc”, sunt doar la început de drum.

Care sunt cele mai mari dificultăţi pentru un tânăr care termină acum facultatea de teatru?

După cum se ştie foarte bine, e destul de greu să obţii un post într-un teatru. Pentru un proaspăt absovent, care nu ştie să se orienteze încă, poate fi destul de greu să obţină o colaborare sau un post care să îl mulţumească.

Care este cea mai mare problemă a sistemului din teatrul actual?

Nu ştiu care este cea mai mare problemă a sistemului din teatrul actual, sper să o găsim şi să o rezolvăm, pentru că ceva sigur nu e bine, când atât de des oamenii de teatru se plâng de ceva legat de teatru, pasiunea care cândva i-a făcut să aleagă această cale în viaţă.

Propuneţi o soluţie, oricât de utopică, pentru ca sistemul teatral să funcţioneze mai bine.

Nu ştiu dacă este o soluţie pentru o mai bună funcţionare a sistemului teatral, dar o idee ar fi ca fiecare să încerce să nu se mai plângă că sistemul e defect, ci să facă ceva în privinţa aceasta. Orice schimbare, cât de mică, chiar la nivel individual, poate duce la o îmbunătăţire a situaţiei în care ne aflăm. Cred că, dacă începem prin a îmbunătăţi calitatea comunicării şi a atenţiei la cei cu care relaţionăm, e un start foarte bun pentru ceea ce ne dorim: să facem teatru cu pasiune şi dăruire şi să ne bucurăm de tot ce ne oferă această lume.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.