Andrei Șerban aduce „Lucia di Lammermoor” la Opera Națională București

În urma succesului pe care reluarea operei „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban, l-a avut la Opera Bastille din Paris, Opera Națională din București pregătește, de asemenea, în luna ianuarie, un spectacol-eveniment sub semnătura lui Andrei Șerban.

Premierele sunt programate pe 13 și 15 ianuarie, începând cu ora 18.30, orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale București evoluând sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naționale București. Decorul este semnat de Octavian Neculai și costumele de Lia Manțoc.

„Poate din toate spectacolele mele de operă, Lucia a fost cel mai controversat. Evoluția oricărei montări care rupe tradiția e menită să înfrunte tot felul de furtuni”, spunea Andrei Șerban. „Spectatorii „specialiști” de operă sunt în majoritate destul de conservatori, căci admiră tradiția și acceptă doar ce e cunoscut, sau mai bine zis ce vor ei să recunoască, dar refuză de la început ce e diferit. Poți să-i surprinzi, dar surpriza trebuie să fie una relativă, le trebuie mult timp ca să se obișnuiască. Pe drept cuvânt spunea Nietzsche că „alegem din obișnuiță și comoditate să ne placă doar ceva cu care suntem familiari.”

Nu suntem liberi, dar suntem comozi. Doar că la Bayreuth, la fel și la Bastille, toate reluările care au urmat au schimbat treptat atitudinea publicului”, explica celebrul regizor.

La reprezentația din 13 ianuarie, distribuția va fi formată din: Venera Protasova (Rusia) în rolul Lucia, Ramon Vargas (Mexic), în rolul Edgardo, Valdis Janson (Letonia), în rolul Enrico, Ramaz Chikviladze (George, debut), în rolul Raimondo, Andrei Lazăr, în rolul Arturo, Sorana Negrea, în rolul Alisa, și Valentin Racoveanu, în rolul Normanno.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.