Andrei Șerban, în dialog cu Horia-Roman Patapievici, înainte de Crăciun

andrei-serbanAndrei Șerban este invitatul lui Horia-Roman Patapievici, la cea de-a șaptesprezecea ediție a întâlnirilor „Înapoi la argument”, care se va desfășura Librăria Humanitas de la Cişmigiu joi, 18 decembrie, ora 19.00. Tema întâlnirii este: „O discuţie înaintea Crăciunului“.

Într-un interviu acordat revistei Yorick înaintea Crăciunului de acum doi ani, Andrei Șerban spunea: „Energia sărbătorilor este tot timpul acolo, noi suntem beneficiarii ei, e o vibraţie în aer extraordinar de puternică, pe care cu toţii o simţim. Această energie de sărbătoare, simbolul copilului care se naşte este în noi, este o posibilitate de a reîncepe un ciclu nou. Care ar trebui să ne dea forţă şi speranţă că în orice Crăciun putem începe ceva. Că omul nou ar putea să renască în noi. Şi, dacă am simţi asta, am fi în cu totul altă parte decât suntem…”.

Unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru şi operă din lume, Andrei Şerban a colaborat cu cele mai importante instituţii de teatru şi operă din lume precum Metropolitan, Comédie Française şi Covent Garden. Între anii 1990 şi 1993, a fost directorul Naţionalului bucureştean. În prezent se află la București pentru a pune în scenă un spectacol la Teatrul Bulandra, după ce, pe scena aceluiași teatru, a avut premiera în această toamnă „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.