Andrei Șerban și „Soldatul de ciocolată”, în premieră la Odeon

serban conferintaCunoscutul regizor Andrei Șerban montează pentru prima dată un spectacol la Teatrul Odeon din București. „Soldatul de ciocolată” de George Bernard Shaw se va întâlni prima oară cu spectatorii într-o serie de repetiții deschise cu public, programate la Sala Majestic pe 1, 2, 3, 5, 6, 7 iulie, la care va participa și regizorul.

Distribuția comediei traduse de Dana Dima este alcătuită din Sabrina Iaşchevici/ Nicoleta Lefter, Irina Mazanitis/ Antoaneta Zaharia, Alina Berzunţeanu/ Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol/ Gabriel Pintilei, Marius Damian/ Cezar Antal, Gelu Niţu/ Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer/ Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz.

Scenografia îi aparține Ankăi Lupeș.

Piesa „Armele și omul”, scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani, a fost reprezentată prima dată în 1894, la Londra. Succesul nu a întârziat să apară chiar la premieră, iar opinia că Shaw este unul dintre cei mai inteligenți dramaturgi din Londra a fost unanimă.

Deși nu a fost mai deloc jucată în România, în lume a rămas una dintre cele mai populare și cel mai des montate comedii, care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.