Aniversare la Teatrul de Comedie

ComedieTeatrul de Comedie din Bucureşti își va celebra cea de-a 54-a aniversare pe 5 ianuarie 2015, printr-un spectacol de gală. La el vor participa personalităţi de care se leagă direct istoria instituției, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru.

Evenimentul va începe luni, 5 ianuarie, de la ora 19.00, cu vernisajul expoziţiei „Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990″, proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu şi Maria Draghici, la invitaţia directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă.

Vernisajul va fi urmat de un spectacol de gală la care vor fi prezente personalităţi semnificative pentru istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci va provoca confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu şi Cătălin Ştefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului.

„Comedia Remix” este un proiect de activare a arhivelor, anunță Teatyrul de Comedie, care va continua anul acesta cu realizarea unui album al expoziţiei, un film documentar şi o serie de conferinţe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul aşază evoluţia teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din persectivă culturală, socială şi antropologică.

Teatrul de Comedie din Bucureşti este un teatru de repertoriu, înfiinţat în 1961 de cunoscutul actor Radu Beligan. Din 2002, este condus de actorul George Mihăiţă.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.