Aniversarea UNATC, de ziua lui I.L. Caragiale

unatcUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” sărbătorește pe 30 ianuarie o nouă aniversare. Data coincide cu ziua dramaturgului Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universității, născut pe 30 ianuarie 1852.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14.00, la sediul UNATC, din strada Matei Voievod, nr. 75-77, cu un Atelier de teatru.
„Aniversarea Zilei UNATC este marcată și prin evenimentul de lansare a cărții coordonate de Elena Saulea – „Alexa Visarion sau destinul vocației”. Publicat de editura Junimea, volumul prezintă, prin evocările mai multor generații de actori, regizori, critici, teatrologi și studenți, traseul artistic și didactic al regizorului de teatru și film Alexa Visarion. Pe data de 30 ianuarie 1970, Alexa Visarion debuta pe scena studioului Casandra – IATC cu spectacolul Cartofi prăjiți cu orice de A.Wesker”, se arată într-un comunicat de presă.
Seara se va încheia cu spectacolul „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, producție UNATC, Master, Anul II, coordonator: prof. univ. dr. Radu Gabriel. Distribuția: Conu` Leonida – Răzvan Răduță, Efimița – Mădălina Oprescu, Safta – Nicoleta Marica; durata 35 minute.

Program
14:00 – 15.30 Atelier de teatru – Sala Atelier (UNATC)
15.30 – 16.15 Lansare de carte – „Alexa Visarion sau destinul vocației”, Editura Junimea, Colecția Colocvialia
16:15 – 18.00 Atelier de film – Platoul de filmări UNATC; proiecții filme de platou
18:30 – Spectacol de teatru „Conu` Leonida” de I. L. Caragiale, producție Master an II

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.