„Antigona” în coproducție la Teatrul German de Stat din Timișoara

Spectacolul „Antigona” de Bertolt Brecht, în regia lui Bernhard M. Eusterschulte, va avea premiera joi, 27 aprilie, la ora 19.30, la Teatrul German de Stat din Timișoara. Montarea este o coproducție cu Teatrul Național Luxemburg, Teatrul Heidelberg, Ruhrfestspiele Recklinghausen și TART Produktion Stuttgart și are un număr limitat de reprezentații în Timișoara, unde mai poate fi văzut vineri, 28 aprilie și marți, 2 mai, la ora 19.30. Reprezentațiile au loc în sala Teatrului German și beneficiază de supratitraj în limba română.

Regia, decorul și costumele sunt semnate de Bernhard M. Eusterschulte. Sound design-ul live este asigurat de Roderik Vanderstraeten, iar dramaturgia de Jürgen Popig. În rolul titular evoluează actrița Oana Vidoni, ei i se alătură pe scenă actorii Olga Török, Nickel Bösenberg, Pascale Noe Adam, Steffen Gangloff, Germain Wagner și Dana Borteanu.

În luna iunie 2017, producția va fi prezentată în cadrul Festivalului Ruhrfestspiele de la Recklinghausen (Germania).

Bernhard M. Eusterschulte s-a născut în 1962 la Beckum, în Renania de Nord-Westfalia, în Germania. A studiat teatrologie, filosofie și germanistică la Ludwig-Maximilians-Universität din München. A urmat cursuri și la Academia de Arte Frumoase din München, la prof. Ben Willikens. În 1999 înființează, împreună cu Johanna Niedermüller, casa de producții de teatru TART Produktion. Din 2005 lucrează ca regizor, scenograf și dramaturg liber-profesionist în Stuttgart.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.