Aproape 6 milioane de români au fost la spectacole în 2015

Sala5,8 milioane de spectatori au fost în 2015 la peste 22 500 de reprezentanții la instituțiile și companiile de spectacole, majoritatea la teatru, potrivit datelor publicate la sfârșitul lunii iunie 2016 de Institutul Național de Statistică.

Acestea susțin că anul trecut numărul spectatorilor la instituțiile și companiile de spectacole și concerte care a revenit la 1 000 locuitori a fost de 292.

“Cultura unui popor este reprezentată de valorile materiale și spirituale pe care le-a creat de-a lungul timpului și pe care le transmite din generație în generație prin instituțiile culturale. În anul 2015, activitatea principalelor unități cultural-artistice a inclus activități ale bibliotecilor, muzeelor și colecțiilor publice, instituțiilor și companiilor de spectacole sau concerte, editurilor, cinematografelor, activitatea de radiodifuziune și cea de televiziune”, afirmă comunicatul dat publicității de Institutul Național de Statistică.

Rețeaua instituțiilor și companiilor de spectacole și concerte a cuprins anul trecut 254 de unități, din care 174 unități de bază și 80 filiale și secții.

Instituțiile și companiile de spectacole au susținut peste 22 500 de reprezentații, urmărite de 5,8 milioane spectatori.

În funcție de tipul instituțiilor și companiilor de spectacole, în anul 2015 cei mai mulți spectatori s-au înregistrat la teatre, unde au mers peste 2,4 milioane persoane (41,7%) și la spectacolele susținute de ansamblurile artistice, trupele de dans și de divertisment, unde s-au înregistrat 1,8 milioane spectatori (31,6%).

La sfârșitul anului 2015 în cadrul instituțiilor și companiilor de spectacole și concerte erau înregistrați, potrivit aceleiași surse, de 11 701de angajați.

Foto: Florin Ghioca

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.