Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete și George Banu vor avea o stea la Sibiu

Recunoscut la nivel internaţional drept al treilea eveniment de artele spectacolului din Europa, după Edinburgh și Avignon, Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a XX-a ediție se va desfășura în perioada 7 – 16 iunie.

În acest an, va fi inaugurat un „Walk of Fame”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului într-o conferință de presă susținută astăzi la Institutul Francez din București. Aici vor primi stele mari celebrităţi ale teatrului mondial. Primele şapte stele vor fi acordate într-o ceremonie specială, care va avea loc la Sibiu, pe 15 iunie. Cei onoraţi cu aceste distincţii sunt regizoarea Ariane Mnouchkine, regizorul Eugenio Barba, coregrafa Sasha Waltz, regizorul Silviu Purcărete, regizorul Declan Donnelan, criticul de teatru George Banu şi, postmortem, actorul kabuki Nakamura Kanzaburo XVII. Aleea Celebrităţilor, a mai spus Constantin Chiriac, este gândită ca un loc permanent de celebrare şi de recunoaştere a contribuţiilor pe care artiştii le-au avut la dezvoltarea Festivalului de Teatru de la Sibiu.

Țara invitată în acest an la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este Franţa. Una dintre piesele aşteptate la Sibiu este „La reunification des deux Corees”, o creaţie teatrală de Joel Pommerat, de pe scena Teatrului Odeon de la Paris, care marchează, de altfel, prima sa participare la Festivalul de la Sibiu. De asemenea, Naif Theatre va fi prezent cu spectacolul „La farce de maitre Pathelin”, de Richard Demarcy, iar Cie PI:ES va prezenta spectacolul semnat de Alain Buffard „Tout va bien”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.