Ariane Mnouchkine şi Théâtre du Soleil, la Festivalul de la Sibiu

Astăzi, la ora 13.00, la Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică din Sibiu, va avea loc lansarea volumului „Ariane Mnouchkine şi Théâtre du Soleil”, de Bruno Tackels, publicat la Editura Nemira. Volumul va fi prezentat de George Banu.

„Iată că mă gândesc la cei şi la cele despre care nicio carte nu va vorbi niciodată, cărora niciodată istoria nu le va cita numele şi munca, înghiţiţi cum au fost de violenţă, ignoranţă şi prostie. Mă gândesc la evreica aceea care conducea un teatru în ghetoul din Vilno. Da, un teatru. Luând în fiecare zi din raţia ei de pâine, frământa şi modela păpuşi din miez. Şi în fiecare seară femeia asta flămândă însuflețea apariţiile hrănitoare, aducând actorii ei din pâine, din teatrul ei minuscul, în faţa a zeci de spectatori flămânzi ca şi ea şi, la fel ca ea, meniți masacrului. În fiecare seară, până la sfârşit. Trebuie să păstrăm urma acestei femei ca o rană de nevindecat. Trebuie, pentru că, dacă uităm micul teatru de pâine din ghetoul de la Vilno, pierdem teatrul.“

Așa gândește Ariane Mnouchkine și astfel consemnează Bruno Tackels, autorul unui eseu despre regizoarea și compania de teatru din pădurea Vincennes.

„Ariane Mnouchkine şi Théâtre du Soleil” este o carte-document publicată în colaborare cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi oferă o călătorie prin lumea cu totul specială a Teatrului creat de Ariane Mnouchkine.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.