Astăzi se deschide Festivalul Național de Teatru

fnt-2014În această seară, se deschide la București cea de-a 24-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura timp de zece zile, până pe 2 noiembrie, perioadă în care se vor juca 83 de reprezentații, vor avea loc lansări de carte, conferințe și alte evenimente conexe.

La ora 21.30, la Sala Multimedia a Teatrului Național din București, va avea loc vernisajul expoziției „Costumul de teatru – De la schiţă la miracol – Doina Levintza” și deschiderea ediției din 2014 a FNT, al cărui director artistic este Marina Constantinescu. În această seară, sunt programate patru spectacole, începând cu ora 18.00, când la sala Studio a TNB se va juca „Furtuna”, de W. Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov. Următoarele trei spectacole din programul acestei prime seri sunt „Noul locatar”, de Eugen Ionescu, în regia Mihaelei Panainte, de la Teatrul Municipal din Baia Mare, începând cu ora 20.00, „Fă-mi loc”, de Anthony Michineau, în regia lui Radu Beligan , la Godot Cafe Teatru, de la ora 19.00, și „Viața-i mai frumoasă după ce mori”, de Mihai Măniuțiu și în regia lui Mihai Măniuțiu, la Teatrul Odeon, de la orele 18.00 și 20.30.

În ediția din acest an a FNT, conform informațiilor furnizate de organizatori, vor fi reprezentate 44 de spectacole din Bucureşti şi din ţară. În cadrul celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, va exista o secţiune specială, numită „Maeștri”, care va cuprinde 13 spectacole. Printre ele se numără: „Ivanov“ (regia Andrei Şerban, Teatrul Bulandra) „Căsătoria“ (regia Yuri Kordonsky, Teatrul Bulandra), „Revizorul“ (regia Horaţiu Mălăele, Teatrul de Comedie), „Vocea umană“ cu Oana Pellea la Teatrul Metropolis, „Candid“ şi „Muzicanţii din Bremen“ la Teatrul Ţăndărică.

Spectacolul „Donka – O scrisoare către Cehov“, regizat de elveţianul Daniele Finzi Pasca, o producţie a Companiei Finzi Pasca, Elveţia şi a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov, este invitatul special din străinătate al acestei ediții. Reprezentaţiile din cadrul FNT sunt programate să aibă loc în zilele de 29 şi 30 octombrie, de la orele 20.30, la sala Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“ din Bucureşti.

Dintre cele 44 de spectacole, 26 sunt din Bucureşti şi 17 sunt spectacole din ţară și unul din străinătate. Pentru prima dată în istoria FNT, a fost realizată o producţie proprie, spectacolul „West Side Story”, realizat de Răzvan Mazilu, cu participarea extraordinară a Orchestrei Naţionale de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeşelea, costumele fiind semnate de Doina Levintza. Vor avea lor vernisajele a trei expoziţii, se vor desfășura şase conferinţe, sunt programate 20 de lansări de carte, opt spectacole de teatru radiofonic și patru spectacole de teatru de televiziune.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.