Au început înscrierile pentru Festivalul „Florian Pittiș”

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș” se va desfășura și în acest an, în luna mai, la Teatrul Bulandra din București, datele exacte urmând a fi anunțate ulterior. În vederea acestui eveniment care sărbătorește un deceniu de existență, organizatorii declară deschise înscrierile în concurs. Festivalul-concurs național este organizat de o echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și Trupa de teatru „AS”, coordonați de Andrei Gheorghe, în memoria lăzăristului Florian Pittiș.

Până acum, festivalul s-a bucurat de prezența în juriu a unor personalități marcante din domeniul muzicii și al teatrului precum: Daniela Nane, Mircea Rusu, Mariana Mihuț, Anca Sigartău, Irina Petrescu, Mihai Constantin,  Mihai Gruia Sandu, Gelu Colceag, Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Adrian Despot, preşedintele de onoare al juriului fiind Anda Pittiş.

Festivalul este organizat în două secțiuni şi are o durată de 3 zile:

         Secțiunea I  – muzică;

         Secțiunea a II-a – teatru;

         Gala şi festivitatea de premiere.

Pe lângă festivalul propriu-zis, vor exista şi ateliere de lucru/creaţie susţinute de profesionişti în domeniu, actori ai Teatrului „L.S. Bulandra” şi muzicieni. Anii trecuți, concurenții au participat la ateliere susținute de Oana Pellea și Tudor Chirilă. În plus, ocazia tinerilor de a interpreta pe scena unde au debutat mari nume ale teatrului românesc  întregește experiența oferită de acest festival.

Înscrierile la festival se fac până pe 5 aprilie 2017, pe baza următoarelor documente:

1.Pentru secțiunea teatru – o înregistrare video a spectacolului.

Pentru secțiunea muzică – o înregistrarea video sau  audio a pieselor

2.Un C.V. al trupei , care trebuie sã conţină:

         lista cu distribuția în ordinea intrării ȋn scenă/ membrii trupei;

         numele coordonatorului / coordonatorilor;

         prezentarea trupei (scurt istoric, participãri la festivaluri).;

         datele de contact ale coordonatorului (e-mail, telefon ).

3.Copii scanate după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2016-2017 pentru fiecare elev participant la festival.

Toate documentele de înscriere se trimit prin e-mail  la adresa: secretariat@festivalulpittis.com, alături de link-ul de transfer către fișierele audio sau video. Materialele vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce se vor prezenta în cadrul Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş”.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti. La secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului « Folk You – Florian Pittiș », Vama Veche.

Pentru consultarea regulamentului, cât şi a altor detalii vă rugăm accesați site-ul www.trupaas.ro

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.