„Audiția Națională” își alege câștigătorii

Afis_Auditie_Nationala_2015 - etapa finalaEtapa finală a concursului pentru tineri actori Audia Națională 2015 va avea loc pe 7 și 8 decembrie, la Sala Ileana Berlogea de la UNATC.

După jurizarea celor 36 de înscrieri primite, concursul, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematogarfică „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB a ajuns la ultima etapăîn cadrul căreia cei 30 de finaliști din toată țara vor prezenta în fața publicului și a juriulu un one man/one woman show de 7-10 minute. Din comisia finală de selecție fac parte: Mihaela Păun – Director ArCuB, regizorul Alexandru Darie – Director al Teatrului Bulandra, actorul George Ivaşcu – Director al Teatrului Metropolis, Marinela Țepuș – director al Teatrului Nottara, regizorul Alexandru Maftei, Anca Colțeanu – regizor de teatru și TV, actorul Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru.

Concursul se va desfășura astăzi, începând cu ora 16.00, când va avea loc și Deschiderea oficială, și până la ora 21.00 și mâine, de la ora 17.00 și până la 19.30. La ora 20, va avea loc Festivitatea de premiere.

Prima etapă a competiției Audiție Națională 2015, s-a desfășurat în perioada 17-27 noiembrie și a constat în selecţia tuturor înregistrărilor trimise. Juriul de selecţie a fost alcătuit din profesorii: Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie.

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu (anul III – Licență; Anii I și II – Master) și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.

Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film. De asemenea, Direcția Învățământ a Primăriei Municipiului București oferă premii constând în sejururi în taberele studențești, organizate anul viitor în România.

Audiția Națională este organizată de către UNATC „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB și în parteneriat cu Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra și Teatrul de Comedie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.