„Audiția Națională” își anunță câștigătorii

Afis_Auditie_Nationala_2015 - etapa finalaIrina Variu

Etapa finală a celei de-a III-a ediții a Audiției Naționale 2015 pentru tineri actori s-a încheiat marți, 8 decembrie, după două zile de concurs. Din cei 30 de finaliști, juriul a desemnat următorii 10 câștigători:

Andrei Merchea – Aston, din piesa „Îngrijitorul” (The Caretaker), de Harold Pinter

Silvana Mihai – „Fetița soldată”, de Mihaela Michailov
Danni Ionescu – „Vest-Est”
Lia Sinchevici – „Hârtie mestecată”, de Livia Stoica
Denisa Dogaru – Medeea Redux din trilogia „Bash”, de Neil La Bute
Andreea Alexandrescu „Spoon Face”
Dumitru Georgescu – fragment „Gabriel”, de Dumitru Georgescu
Andreea Coff – monologul Danei din piesa „În trafic”
Theodora Sandu – „Irrena”, după „Trei surori”, de A.P.Cehov

George Rotaru – Mike, din filmul „Magic Mike”, r. Steven Soderbergh

Premiile constau în roluri oferite de directorii teatrelor partenere în proiecte care se vor desfășura în stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film. De asemenea, Direcția Învățământ a Primăriei Municipiului București a oferit sejururi în taberele studențești, organizate anul viitor în România.

Cei 30 de finaliști au fost selecționați dintr-un total de 36 de participanți și au prezentat, în fața publicului și a juriului, one man/one woman show-ul ales. Din comisia finală de examinatori au făcut parte: actorul Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru, regizorul Alexandru Darie – director al Teatrului Bulandra, Marinela Țepuș – director al Teatrului Nottara, Monica Andronescu – critic de teatru (din partea Teatrului Metropolis), regizorul Alexandru Maftei, Anca Colțeanu – regizor de teatru și TV.

În prima etapă a competiției, desfășurată în perioada 17-27 noiembrie, membrii juriului au ales finaliștii, pe baza CV-ului și a unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man/one woman show. Din juriu au făcut parte profesori ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC): Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie.

Audiția Națională este un festival desfășurat sub formă de competiție, dedicat tinerilor actori și studenților din ultimii ani de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtățile din țară, de stat și private, cu vârsta până în 35 de ani. Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Audiția Națională este organizată de către UNATC „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB și în parteneriat cu Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra și Teatrul de Comedie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.