„Aventura” de la Piatra Neamț

Premiera spectacolului „Aventura” de Alfredo Sanzol, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, va avea loc pe 28 aprilie, la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, o avanpremieră fiind programată pe 25 aprilie. Textul, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, îi are în distribuție pe Loredana Grigoriu, Sabina Brândușe, Ecaterina Hâțu, Mircea Postelnicu, Valentin Florea, Nora Covali, Victor Giurescu, Emanuel Becheru. Scenografia este semnată de Cosmin Ardeleanu.

„Imaginați-vă, o clipă, cum e să locuiești în Barcelona (un paradis urban absolut, pentru mulți dintre noi, cu plaja ei, cu străzile pe care se vorbesc absolut toate limbile de pe Terra – vis-à-vis de o clădire proiectată de Gaudí sau în jurul sculpturii lui Miró din spatele blocului tău) și să ajungi să-ți dorești să pleci unde vezi cu ochii. De pildă, la țară, într-un loc în care pustietatea e tulburată doar de vaci și ciulini. Sau într-unul dintre cele mai ne-mediteraneene locuri cu putință din Europa. Sau, pe alt continent, în pântecul de oțel și sticlă al celui mai populat oraș din lume”. Așa sună invitația creatorilor la spectacolul „Aventura”, un spectacol despre dorința general umană de a fi în alt loc decât în cel în care te afli, într-o continuă tânjire după un „mai bine“ nedefinit.

Alfredo Sanzol este dramaturg, regizor, fondator al companiei „Producciones del Callao”, unul dintre cei mai premiați autori de teatru contemporan din Spania. După licenţa obținută în Drept la Universitatea din Navarra, a urmat Regie de Teatru la Şcoală Regală Superioară de Artă Dramatică din Madrid. „Personajele mele sunt vocile mele, luptând. Iar aventurile lor îmi servesc ca pregătire pentru viață. Pentru a decide cum să trăiesc, ce să fac. În personajele mele se desfășoară o discuție etică care încearcă să descopere cea mai bună cale de a trăi în așa fel încât să fii fericit, să găsești armonia. Îmi place să mă ascund în spatele personajelor feminine. Poate că ele îmi joacă cele mai profunde conflicte. Îmi place să creez lumi în care personajele mele să trăiască, lumi pe care le vizitez prin ele. Îmi place să simt ca și cum sunt înăuntrul scenei, înăuntrul spațiului.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.