Be SpectACTive la FITS 2017!

În 12 și 13 iunie, în cadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu, va avea loc a patra conferință internațională Be SpectACTive!, cu titlul: PARTICIPAREA ACTIVĂ A PUBLICULUI. Impactul abordării centrate pe public asupra organizațiilor și implicații privind politicile. Pornind de la experiențele inovatoare din descrierile participării active a publicului din prezent, conferința își propune să exploreze și să analizeze implicațiile abordării centrate pe public la nivel de organizații și de politici. Vor lua cuvântul reprezentanți ai Uniunii Europene, profesioniști din domeniul cultural, factori de decizie politică, cercetători, intelectuali și artiști din toată lumea. În plus, la conferință vor participa câțiva dintre spectatorii implicați activ în activitățile de programare participativă organizate de partenerii proiectului Be SpectACTive: aceștia vor avea o contribuție semnificativă, extinzând perspectivele discuției.

Prima zi va debuta cu discursuri ale reprezentanților Parlamentului European și ai Comisiei Europene, precum Monica Urian, ofițer politici, Direcția Generală Educație și Cultură din cadrul Comisiei Europene, care își va expune punctul de vedere. După intervențiile reprezentanților instituțiilor, Giuliana Ciancio, manager artistic și cercetător, și Luca Ricci (Festivalul Kilowatt) vor vorbi despre proiectul Be SpectACTive. Apoi, vor lua cuvântul Anne Torreggiani, expertă strategie public și directoare a organizației The Audience Agency, care își propune să faciliteze accesul oamenilor la cultură, pentru binele publicului și vitalitatea sectorului. Nu în ultimul rând, Giada Calvano, Luisella Carnelli și Félix Dupin-Meynard vor prezenta primele rezultate ale cercetării realizate în cadrul proiectului Be SpectACTive! de Universitatea din Barcelona, Fondazione Fitzcarraldo și Universitatea din Montpellier.

Ziua a doua va începe cu discursul programatic al lui Niels Righolt, reprezentant al Center for Kunst & Interkultur din Danemarca, organizație al cărei scop este facilitarea participării depline și egale a persoanelor și a comunităților de pe scena culturală daneză, indiferent de origini. Discursul său se va concentra pe politici culturale. Restul zilei este dedicată atelierelor, fiind o ocazie de a lucra în grupuri de discuții de dimensiuni mici, moderate de experți în domeniul managementului și a politicilor culturale, axate pe trei aspecte ale temei generale a evenimentului:

  1. Se schimbă organizațiile culturale datorită acestor practici?
  2. Apar abordări și argumente noi de politică în conformitate cu scenariul actual?
  3. Care sunt problemele etice și cu ce rămân comunitățile și persoanele implicate în procesele de „participare activă”?

Reprezentanți ai Capitalelor Europene ale Culturii, artiști, producători din toată lumea, dar și spectatori, vor avea oportunitatea de a împărtăși perspective și experiențe în aceste grupuri. Conferința se va încheia cu prezentarea concluziilor obținute în grupurile de discuție și cu o dezbatere.

Be SpectACTive! este un proiect finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, privind artele spectacolului și implicarea participativă a publicului. Membri: Municipiul Sansepolcro și CapoTrave/Kilowatt (Italia), Bakelit Multi Art Center (Ungaria), Domino (Croația), LIFT (Marea Britanie), Teatrul Național „Radu Stanca” (România), Tanec Praha (Cehia), York Theatre Royal (Marea Britanie). Cercetările sunt conduse de: Fundația Fitzcarraldo (Italia), Universitatea din Barcelona (Spania) și Universitatea din Montpellier (Franța).

Conferința se va desfășura în limba engleză, cu traducere în limba română. În cadrul grupurilor de lucru, din 13 iunie, conversația va fi doar în limba engleză.

Formularul de înregistrare este disponibil pe site-ul Bursei de spectacole de la Sibiu:

https://sibiuperformingartsmarket.formstack.com/forms/be_spectactive_

Pentru informații suplimentare accesați: www.bespectactive.eu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.