„Bilete în alb” la Teatrul Gong

@Dragoș Dumitru

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu dublează fiecare bilet vândut la reprezentațiile din ultimele două sâmbete din noiembrie cu un „bilet în alb”, ce va putea fi folosit pentru o intrare gratuită la spectacolele programate în perioada decembrie 2018 – februarie 2019. „Biletele în alb” vor fi emise la finalul lunii și vor fi puse la dispoziție gratuit familiilor cu o situație materială precară.

„Fiecare copil are dreptul la cultură! Deși menținem prețul unui bilet la un nivel scăzut de 7 sau 9 lei, pentru multe familii acest cost e prea mare. Iar noi ne dorim ca fiecare copil să vină cel puțin o dată pe an la teatru. Din acest motiv am propus soluția cu biletele în alb, ce vor fi distribuite începând de miercuri, 28 noiembrie, la sediul Agenției de Bilete din foaierul Teatrului Gong. Orice părinte va putea să ceară un bilet alb, fără a da alte detalii. Aceste bilete vor fi preschimbate într-un tichet gratuit la spectacolele viitoare, în limita locurilor disponibile”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Cele trei spectacole programate în datele de sâmbătă, 17 și 24 noiembrie, sunt „Scufița Roșie” în regia lui Diego Aramburo, „Povestea celor trei purceluși… care sunt patru” în regia Evei Lábadi-Megyes și „Aventurile lui Pinocchio” în regia lui Lilly Krauss-Kalmár.

Scufița Roșie este o fetiță care vrea foarte mult să se joace – cu mama ei, cu umbra ei, și chiar cu lupul cel viclean. „Scufița Roșie” e un spectacol modern și muzical, ce ilustrează mai degrabă o problemă a societății și a lumii în care trăim, unde adevăratul pericol stă în șarmul lupului, în simplitatea și firescul lui, dar și în condiția fetiței și a oricărei femei. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. „Scufița Roșie” va avea două reprezentații, în datele de vineri, 16 noiembrie și sâmbătă, 17 noiembrie, de la orele 18:00.

Cei mai simpatici purceluși din toate timpurile – Ginger, Edgar, Bruno și Candid –  revin pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și care cântărește 90 de kilograme. „Povestea celor trei purceluși… care sunt patru” îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Construit cu mult umor, spectacolul de la Sibiu se distinge prin ritmul muzical și vesel ce îi va captiva atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 17 noiembrie și duminică, 18 noiembrie, de la orele 11:00. „Povestea celor trei purceluși… care sunt patru” are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto care a prins viață și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. Povestea este completată și de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu și asupra copiilor, îndemnând-i să fie buni și ascultători. „Aventurile lui Pinocchio” e un spectacol cu păpuși ce aduce la viață ilustrațiile din cărțile cu povești. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18:00 și duminică, 25 noiembrie, de la ora 11:00, are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului la oricare din reprezentații se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru programul complet de evenimente, vă rugăm să vizitați teatrulgong.ro.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.