Blocați în trecere la Macaz

După o vară de ateliere, creație și experiment, rezidenții celei de-a treia ediții Fresh Start, parte din proiectul Rezidențele Reactor 2018, sunt pregătiți să își arate rezultatul a două luni de muncă, spectacolul „Blocați în trecere” (titlu în lucru), care după o primă reprezentație la Reactor în Cluj-Napoca, va ajunge la București miercuri, 12 septembrie, când se va juca la Macaz – Bar Teatru Coop, de la ora 19:00. Vor urma apoi reprezentații la Teatrul Studio din Târgu Mureș și la Teatrul Gong din Sibiu.

„Blocați în trecere” (un performance în trei nuanțe muzicale) pornește de la o serie de întrebări despre sine și ulterior (în procesul de lucru) diverse provocări sunt lansate actorilor prin improvizații. Spectacolul își propune să abstractizeze angoasele, vulnerabilitățile, frustrările și temerile care ne modifică inevitabil experiențele personale. „Este necesar să explorăm și să deconstruim spațiul obscur în care conviețuiesc aceste frici și să urmărim felul în care noi le traversăm pentru a ne cunoaște și în ultimă instanță (re)cunoaște fragilitatea”, se arată într-un comunicat de presă.

Spectacolul, al cărui mentor este Sinkó Ferenc este realizat de: Irina Crăiță-Mândră (regie), Bianca Trifan (dramaturgie), Camelia Neagoe (coregrafie), Dan Cristian Ioniță (muzică), Irina Sibef, Grațiela Bădescu, Andrei Han (actorie).

Fresh Start este un program de rezidențe adresat tinerilor absolvenți de teatru, aflat la a treia ediție. Sub îndrumarea lui Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și mentorul acestei ediții, și cu ajutorul echipei Reactor, cei șapte rezidenți participanți au fost inițiați în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.