Bridge Theatre aduce la Sibiu regizori și actori de pe 3 continente

bridgeAlt Teatru este un festival organizat de Bridge Theatre la Sibiu pentru tinerii iubitori de artă. În ultimele 9 zile ale lunii aprilie, sibienii vor avea șansa să se întâlnească cu actori și regizori de pe 3 continente. Printre invitați se numără și Odin Teatret din Danemarca, teatru de laborator care a împlinit anul trecut 50 de ani de activitate.

Construită în jurul temei „laborator”, prima ediție a reunit trupe de pe două continente, oferind tinerilor șansa de-a se exprima liber prin intermediul artelor spectacolului.

De aproape doi ani, povestea Teatrului Bridge marchează la Sibiu începutul unui ALT Teatru, care iese din zona de confort, din sala clasică de spectacol și se mută în casă nouă, în cafenea sau pe stradă. La Bridge, actorii devin regizori (actrița Ofelia Popii), lumina reflectoarelor îi vizează pe spectatori, iar decorurile pompoase devin inutile atunci când „sentimentul îmbracă scena”.

Actorul Constantin Podu, „creierul” Bridge Theatre, povestește cum a luat naștere un ALT teatru sibian: „Conceptul Bridge Theatre se bazează pe necesitatea de a aduce în peisajul teatral actual un alt mod de expresie, de a oferi publicului o modalitate nouă de a interacţiona cu arta teatrală, de a se simţi confortabil într-o comunitate care îl reprezintă şi care creează punți de legătură între visele, aspiraţiile, nevoia de libertate şi de frumos a fiecărui reprezentant al său. Avem nevoie de toate acestea atunci când, printr-o nebunie frumoasă, ia naştere un nou mod de a face teatru. Bridge Theatre a ridicat cortina pentru prima oară în 2013, nu cea vişinie, tradiţională, ci una neagră, din pânză. E o alternativă. Bridge Theatre este un pod cultural, un loc comun esenţial al tuturor formelor pe care le poate îmbrăca arta teatrală, care ne ajută să rezolvăm o singură dramă, cea a existenţei noastre. De altfel, ne ajută să găsim calea spre originea care ne constituie.”

Actori și regizori de talie internațională s-au alăturat mișcării Bridge de la Sibiu. În ianuarie, regizorul rus Yuri Kordonsky a susținut, timp de o săptămână, un atelier de teatru (Cehov) cu actorii de la Bridge. În prezent, Kordonsky este profesor de teatru la Universitatea Wesleyan din Middletown, Connecticut, USA, iar în România este cunoscut pentru numeroasele sale colaborări cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul „Bulandra” din Capitală sau Teatrul German de Stat din Timișoara.

Din echipa Bridge Theatre fac parte actorii: Constantin Podu ,Teodora Voineagu, Alexandra Podu, Sebastian Dobrescu, Ionuț Urs și Corina Predescu.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.