Bridge Theatre. Sibiul e mai bogat cu un teatru

bridgeSibiul este mai bogat cu un teatru. Înfiinţat în 2013, Bridge Theatre este primul teatru independent din Sibiul postcomunist, anunță un comunicat de presă al noii instituții, care posedă un spaţiu propriu, multifuncţional, destinat spectacolelor de teatru, dans, muzică, proiecţiilor de film şi expoziţiilor, aflat pe strada General Praporgescu, nr.5.

În această toamnă, pe lângă cele 20 de spectacole din repertoriu, alte 5 premiere sunt anunţate pentru începutul stagiunii. Spectacolul care deschide seria de evenimente este programat pe 10 septembrie 2014 ora 19.00, şi le propune spectatorilor o nouă experienţă, o invitaţie la „Botez”. Un altfel de botez, la care părinţii aleg numele împreună cu spectatorii.

Regia îi aparţine lui László Vadas, care semnează primul eveniment conceput pentru publicul sibian. Spectacolul este o montare după adaptarea textului de Mihail Zadornov, o comedie care tratează cu mult umor şi nuanţe tragi-comice eterna temă a trio-ului conjugal. Tânăra naivă, dar hotărâtă – Petronela (Rada Constantinov), îi propune Elenei Vladimirovna (Alexandra Podu) – o nevastă aşezată, inteligentă şi pregătită să facă faţă oricărei situaţii, o afacere indecentă: este sau nu este de vânzare soţul acesteia?

Iar în luna octombrie Bridge Theatre îşi aşteptă spectatorii în fiecare zi de marţi şi miercuri la ora 19.00 pentru spectacole din repertoriul propriu, dar şi pentru alte patru premiere, după cum urmează: pe 2 octombrie, „O zi de vară”, pe 7 octombrie spectacolul pentru copii „Poveşti”, pe 15 octombrie Crina Zvobodă prezintă spectacolul „Crina&Co Show – spectacol de ventrilocie”, iar pe 22 octombrie, actorii Florin Coşuleţ şi Constantin Podu își așteaptă publicul la un recital de poezie.

Bridge Theatre este un teatru de proiect, deopotrivă producător de spectacole şi gazdă a unor spectacole produse de alte companii. Instituţie culturală nesubvenţionată de stat, Bridge theatre se bazează pe contribuţii ale societăţii civile şi sponsorilor. Printre primii susţinători ai companiei se află: Ofelia Popii, Iwan Brioc, Dan Hândorean, Florin Coşuleţ şi Gabriela Neagu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.