Buzău iubește teatrul

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău se va desfășura în perioada 20 – 27 mai, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, sub genericul „Buzău iubește teatrul”.

Ediția din acest an reunește spectacole care au drept punct coagulant Iubirea, în diversele sale ipostaze: iubirea tragică și nemuritoare, iubirea consumantă, iubirea neîmpărtășită, iubirea la început de drum, iubirea care topește zăpada în miezul unei nopți de iarnă, iubirea care aprinde scântei în trecerea ei… Și pentru că teatrul nu poate exista fără spectatori, se poate spune că în mod cert există o legătură indisociabilă între făuritorii și privitorii săi, se arată într-un comunicat de presă.

Festivalul se va deschide sâmbătă, 20 mai 2017, la Sala Mare a Teatrului „George Ciprian”, cu spectacolul Romeo și Julieta (Teatrul Metropolis din București), în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Tot pe scena Sălii Mari vor avea loc, în fiecare seară, producții invitate în Secțiunea Oficială a Festivalului: Un tramvai numit dorință (regia: Andrei și Andreea Grosu – UNTEATRU), Prenumele (regia: Răzvan Săvescu – Wonder Theatre/ WonderTheatre), Fluturii sunt liberi (foto) (regia: Erwin Șimșensohn – Teatrul Excelsior), Varșovia: Ghid turistic (regia: Eugen Gyemant – Teatrul Evreiesc de Stat), Scrisori de dragoste (regia: Mircea Cornișteanu – CREART),  Zadarnicele chinuri ale dragostei (regia: Alexandru Bogdan – Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava) și Aproape (regia: Vlad Cristache – Teatrul Tineretului Piatra Neamț).

În continuarea unei inițiative pornite în ediția precedentă, din program fac parte și spectacole dedicate copiilor: O poveste a porcului, după Ion Creangă (Teatrul „Ion Creangă” din București) și Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, după Matei Vișniec (Teatrul Țăndărică din București).

Ca în fiecare an, spectatorii buzoieni vor avea ocazia să privească și spre viitorul teatrului urmărind spectacolele din cadrul secțiunii competitive dedicate studenților la universități de profil din țară. Astfel, în perioada 21 – 26 mai, în Club No Limit, sunt programate șase spectacole realizate de studenți de la: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea din Craiova, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatatea de Arte „George Enescu” din Iași. Totodată, Festivalul va găzdui și lansarea unor volume de referință pentru teatrul românesc, precum și o serie de ateliere de competențe oratorice, dedicate elevilor.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.