Call de proiecte, la POINT

POINT Cultural Hub lansează BOILING POINT, concurs de proiecte special gândit pentru noii creatori din zona artelor spectacolului.

„Ai idei pentru proiecte de teatru și nu ai un spațiu în care să le dezvolți? Vrei să-ți continui cercetarea pe scenă și cauți locul perfect pentru a o face? Ai echipa, dar nu știi cum să-ți duci proiectul la bun sfârșit și cum să găsești publicul potrivit pentru el? Vrei să inovezi în domeniul tău, să te desprinzi de regulile stabilite de alții, să le arăți că intențiile cele mai trăznite, cât și științele exacte își găsesc un spațiu de manifestare comun în lumea artelor performative? BOILING POINT este soluția!” se arată într-un comunicat de presă.

POINT își propune să descopere echipe de artiști care explorează noi teritorii, perspective, nișe și care sunt preocupați să rezolve ecuații considerate imposibile, sunt conectați la ultimele trenduri artistice, sunt pasionați de antropologie, A.I., dar și empatie. Oferă un mediu optim pentru repetiții și o promovare de maximă vizibilitate. POINT Cultural Hub dorește să susțină activ artiștii interesați de parteneriate durabile, colaboratori de cursă lungă, rebeli care să inspire prin originalitatea, gradul de urgență și hiperactualitatea artei lor.

Proiectul va consta în prezentarea scrisă a unei concepții artistice, în vederea montării unui spectacol la POINT Cultural Hub, în anul 2018, la o dată care va fi stabilită ulterior, de comun acord. Argumentul scris nu trebuie să depășească cinci pagini dactilografiate.

Condiţii de participare:

1.Încurajăm ideile care implică:

  1. Experiențe imersive. Renegocieri ale convenției performer-spectator.
  2. Forme inovatoare de expresie artistică facilitate de tehnologie.
  3. Transidentitatea.

2.Proiectul va fi conceput pentru sala Hub-ului nostru (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul POINT Cultural Hub dar și pe pagina de Facebook, atașate call-ului).

3.Echipa creativă trebuie să fie formată din absolvenți de studii superioare de specialitate (cu excepții argumentate).

4.Distribuția spectacolului va fi atașată proiectului, împreună cu C.V.-urile și portofoliile membrilor echipei.

5.Bugetul de producție (incluzând costurile repetițiilor pentru artiști) poate ajunge la maximum 3500 euro, în funcție de complexitatea proiectului și dimensiunea distribuției implicate. Aplicația trebuie să conțină un buget estimativ defalcat pe categorii.

6.Solicităm motivarea intenției de a juca pe scena POINT Cultural Hub.

7.Repetițiile viitorului spectacol nu trebuie să depășească 5 săptămâni.

Proiectele vor fi evaluate de conducerea POINT Cultural Hub și de un juriu de specialitate care va fi anunțat în luna ianuarie. Data limită de trimitere a proiectelor este 1 februarie  2018. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 februarie 2018. Proiectele vor fi trimise la adresa de e-mail: point@pointhub.ro

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.