„Carousel” este gata de premiera oficială

CaruselSpectacolul „Carousel”, un musical în regia lui Andrei Șerban, adaptare liberă de Andrei Șerban și Daniela Dima după piesa piesa „Liliom” de Ferenc Molnar și filmul lui Fritz Lang, va avea primele reprezentații pe 17 și 18 octombrie, la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului L.S. Bulandra.

Din distribuție fac parte: Alexandra Fasolă, Ana Ularu, Vlad Ivanov, Cătălin Babliuc, Șerban Gomoi, Ana Colvalciuc, Mirela Gorea, Rodica Lazăr și alții.

Decorul este semnat de Octavian Neculai, iar costumele sunt creația Liei Manțoc.

Despre noul său spectacol, regizorul Andrei Șerban a declarat: „Car(o)usel e, după Lear-a, Ivanov și Omul cel Bun din Seciuan, al patrulea spectacol pe care îl realizez pe scenele Teatrului Bulandra, la invitația generoasă a lui Ducu Darie, care de peste un deceniu e responsabil, într-un mod dinamic și creativ, de înnoirea și revitalizarea, atât de necesare oricărei instituții de artă. Mă bucur și am emoții să revin iarăși aici, în Sala Izvor, după aproape o jumatate de secol de la debutul meu cu Iulius Cezar. Puntea „istorică” peste spectatori, inspirată din teatrul kabuki, construită pe vremuri de Liviu Ciulei special pentru scandalosul meu spectacol de debut cu Cezar în stil japonez, a fost acum reinstalată  de arhitectul Puiu Neculai pentru noul spectacol, ca un omagiu adus in memoriam lui Ciulei, cel care a avut încrederea să mă invite să regizez la celebrul Teatru Bulandra pe când eram încă student. Actul teatral e prin definiție viu. Cred că venim la teatru ca să fim atinși. Pentru a intra în contact cu o altă realitate. Prezența umană se deschide spre altceva, o altă dimensiune; în anumite momente de grație, când suntem cu adevărat implicați,  putem simți în mod concret acel curent invizibil care ne traversează. Pentru câteva clipe nu mai suntem dezbinați; nu ne mai simțim singuri. Bun venit la CAR(O)USEL!”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.