„Carpathian Garden”, cel mai bun spectacol independent

carpathianTimp de 11 zile, între 1 și 11 septembrie 2014, în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud au avut loc peste treizeci de spectacole şi evenimente conexe.

În ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile Undercloud, stabilite de juriul format din Sanda Manu – regizor, George Ivaşcu – actor şi directorul Teatrului Metropolis, Irina Ionescu – teatrolog, Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru, Cristina Bazavan – jurnalist, blogger.

La categoria Cel mai bun actor au fost oferite două premii pentru performanţă actoricească: Tudor Aaron Istodor, pentru rolurile din „Voyeur” (regia Claudiu Istodor) şi „Carpathian Garden” (regia Radu Iacoban), şi Richard Bovnoczki, pentru rolul Mitch din „Un tramvai numit dorinţă” (regia Andrei şi Andreea Grosu).

Premiul pentru regie a mers la Andrei şi Andreea Grosu, pentru spectacolul „Un tramvai numit dorinţă”, producţie Unteatru, iar Cel mai bun spectacol a fost desemnat „Carpathian Garden” (scris şi regizat de Radu Iacoban, care şi joacă în spectacol, alături de Tudor Aaron Istodor).

Premiul Juriului a fost acordat spectacolului „2 liniuţe” (regia Lia Bugnar).

Premiul Undercloud a mers anul acesta nu către un spectacol sau un actor, ci către un producător: Teatrul Act, primul teatru independent cu sală proprie după 1989, care susține de aproape douăzeci de ani producțiile independente, punând accentul pe dramaturgia contemporană.

Premiul Publicului, pentru cel mai bine vândut spectacol, a fost oferit spectacolului „Vocea umană” (regia Sanda Manu), one-woman show cu Oana Pellea, care a fost nominalizată pentru acest rol la Premiul Uniter pentru cea mai bună actriță în 2011. Spectacolul s-a jucat și la Teatrul Cockpit din centrul Londrei.

Sub deviza „prea multă independenţă nu strică”, Undercloud susţine tinerii artişti şi producţiile independente care promovează teatrul viu, actual şi inedit. Începând cu ediţia viitoare, câştigătorul premiului pentru cel mai bun spectacol al anului precedent va deschide festivalul, astfel că deja ştim cu ce va debuta Undercloud 2015: „Carpathian Garden”, cu Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.