„Cartea junglei“ a ajuns la Teatrul Ion Creangă

Săptămâna trecută Teatrul Ion Creangă din București și-a îmbogățit repertoriul cu un spectacol inspirat de una dintre cele mai frumoase lecturi ale vârstei de aur. Octavian Jighirgiu a dramatizat „Cartea Junglei“, celebra culegere de povestiri scrise de Rudyard Kipling despre Mawgli și amicii lui, după care a realizat un spectacol pentru copiii de peste șase ani. În rolul principal spectatorii o vor putea vedea pe actrița Liliana Donici și, în unele zile, pe fiul ei, Maxim Donici, în vârstă de 11 ani.

Vorbind despre noul spectacol, regizorul a explicat: „Încercarea de a impune universul lui Kipling prin intermediul unui spectacol de teatru devine o imensă provocare. Și ce este mai motivant în munca de creație, decât un text mare care-și revendică o viață scenică pe măsură? Cu ajutorul talentatei echipe de artiști și tehnicieni ai Teatrului Ion Creangă din București, am readus la viață, din pagina cărții, povestea spectaculoasă și tulburătoare a băiețelului crescut de animalele sălbatice în adâncul junglelor din India. Este un spectacol care reușește să se desprindă de trena renumelui internațional al poveștii, impunându-și propria sa lume și atmosferă, și pe care doresc să îl dedic memoriei maestrului Cornel Todea, regizor și fost director al Teatrului Ion Creangă“.

Din distribuţie fac parte: Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Maxim Donici, Daniel Tudorică, Mirela Busuioc, Cristian Irimia, Ion Gh. Arcudeanu, Nicoleta Rusu, Adriana Drăguţ Jighirgiu, Cristian Boeriu, Gabriel Coveşeanu, Maria Țăran, Ionuţ Ciocia, Marina Procopie, Cezar Popescu, Voicu Hetel, Marina Secașiu, Iuliana Costiniu. Scenografia este realizată de Anca Pâslaru și Delia Ionescu, muzica este semnată de Eduard Petru Jighirgiu, iar coregrafia este gândită de Andrea Gavriliu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.