Cărțile Yorick se lansează în Fest(In) pe Bulevard

Între 7 și 18 octombrie Teatrul Nottara din București organizează și găzduiește Fest(In) pe Bulevard, aflat în 2017 la cea de-a cincea ediție.

Festivalul, ale cărui evenimente – spectacole, dezbateri, spectacole-lectură, lansări de carte – sunt programate în mai multe spații, cuprinde și o secțiune dedicată cărții de teatru. Anul acesta va face obiectul unei serii de lansări o selecție de titluri publicate în Colecția Yorick a Editurii Nemira.

Astfel, în foaierul Sălii Horia Lovinescu de la Teatrul Nottara va avea loc luni, 9 octombrie, de la ora 18.00, lansarea a trei volume fundamentale pentru toți iubitorii de artă, profesioniști și amatori: „Viața mea” de Charlie Chaplin, „Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini” de David Esrig și „De ce râdem la teatru” de John Wright.

Marți, 10 octombrie, de la ora 18.00, în același loc se va desfășura lansarea volumului „Bricabrac. De la coșmarul real la realismul magic” de Lucian Pintilie, unul dintre cei mai importanți creatori români din secolul XX.

Vineri, 13 octombrie, la ora 19.00, este programtă lansarea a două studii de referință pentru teatrul de azi, tipărite în aceeași colecție: „Gânduri pentru actor” de Michael Chekhov și „Teatrul oprimaților și alte poetici politice” de Augusto Boal, publicate în premieră în România.

Seria lansărilor se va încheia sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 19.00, când va avea loc lansarea la Fest(In) pe Bulevard a volumului „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” de Sanda Vișan, care propune o incursiune plină de viață în biografia și în opera unui important creator al momentului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.