„Casa Bernardei Alba”, de la Arad la Festivalul Internațional „Balkan Breeze”

Colaj foto Casa Bernardei AlbaSpectacolul „Casa Bernardei Alba”, de Federico Garcia Lorca, în regia lui Mihai Măniuțiu, pus în scenă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, participă la Festivalul Internaţional de Teatru „Balkan Breeze” din Bursa, Turcia.

Festivalul Internaţional al Ţărilor Balcanice se desfăşoară în fiecare primăvară în oraşul Bursa, evenimentul desfășurându-se în acest an, în perioada 7-27 martie. Teatrul din Arad este singurul teatru invitat din România.

„Festivalul din Bursa reprezintă o punte pentru consolidarea relaţiilor culturale internationale, iar acest lucru este extrem de important, cu atât mai mult cu cât candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 a fost lansată oficial chiar în aceste zile. Vorbim despre cel mai important proiect al oraşului Arad din ultimii 50 de ani, iar teatrul îşi asumă un rol cu adevărat activ în aceasta competiţie”, a declarat, Bogdan Costea, managerul Teatrului din Arad.

Actorii arădeni vor susţine două reprezentații, pe 16 martie şi 17 martie, de la ora 20.00, pe scena Ahmet Vefik Pasa Theater. Coregrafia spectacolului este semnată de Vava Ștefănescu, iar scenografia îi aparţine lui Adrian Damian. Distribuţia este alcătuită din actorii Zoltan Lovas, Cecilia Donat, Carmen Vlaga Bogdan, Claudia Ieremia, Alina Danciu, Carmen Butariu, Mariana Tofan, Oltea Blaga, Roxana Sabău Nica, Liliana Balica, Oana Kun, Ionel Bulbuc, Andrei Elek, Marian Parfeni, Sorin Calotă, Cosmin Blaga, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.