„Casa cu nebuni” deschide stagiunea la Masca

Noua stagiune la Teatrul Masca se deschide cu avanpremiera spectacolului „Casa cu nebuni”, după scrierile lui G. M. Zamfirescu sâmbătă, 4 noiembrie, ora 19.00.

La începutul anilor 1930, centrul Bucureștilor strălucea galant și lumea bună respira aerul curat de la șosea, în promenade lipsite de griji alături de străinii care încă se mai minunau de Micul Paris. Cu cât te apropiai, însă, de margini, de jur împrejur ca unul dintre cercurile lui Dante, un alt oraș începea să iasă la iveală. În contrast cu vitrinele colorate, balcoanele cu flori și hainele parfumate de la centru, aici intrăm în lumea mahalalei, o lume a zidurilor scorojite și a oamenilor cu sânge fierbinte, iar deasupra tuturor cenușiul adulmecă precum un demon plictisit.

„O singură casă… cincisprezece destine care se întrepătrund într-un joc nebun de v-ați ascunselea cu viața și cu moartea împreună! Aceasta este lumea lor, a celor care se luptă din prima clipă de viață cu ei înșiși, cu soarta, cu patimile și cu cei din jur. Ei sunt cei care muncesc ziua pentru a se dezlănțui noaptea unii asupra celorlalți, asmuțindu-și ura și iubirea deopotrivă ca niște câini turbați fără de lună… Aceasta e povestea lor, a celor care nu cunosc decât un singur anotimp: al nebuniei! Nu ratați un nou spectacol fabulos al Teatrului Masca!”, declară Mihai Mălaimare, scenarist şi regizor al spectacolului.

Casa cu nebuni este un spectacol nerecomandat spectatorilor sub 16 ani, în stilul non-verbal deja cunoscut al Teatrului Masca.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.