„Căsătoria” la Teatrul Masca

casatoria 2Spectacolul „Căsătoria” după N.V. Gogol va avea premiera pe 3 și 4 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Masca, în regia lui Mihai Mălaimare. Premiera face parte din stagiunea aniversară de 25 de ani a Teatrului Masca.

„O întâlnire cu universul fantastic al lui Gogol este întotdeauna tulburătoare. Lumea lui cuprinde o varietate extraordinară de tipuri, situațiile în care apar personajele sunt uneori de-a dreptul stranii, un teribil vârtej le amestecă, le răstoarnă, le aduce în prim planul interesului sau le spulberă pentru o bucată de vreme pentru a le face să reapară, cucerind sufletul fiecărui spectator”, declară Mihai Mălaimare.

Piesa lui Gogol, actuală și dupa 150 de ani de când a fost scrisă, va purta spectatorii în atmosfera Rusiei imperialiste, într-o lume pestriță și agitată, caracterizată mai degrabă prin grotesc decât prin firesc. Replica celebră „Ce viteaz este poporul rus!” depune mărturie pentru umorul colosal al lui Gogol, umor ce nu cunoaște limite, îmbrăcând adesea haina absurdului absolut, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuția

Agafia Tihonovna – Cristina Panait

Arina Panteleimonovna – Alina Craita

Feokla Ivanovna – Anamaria Pîslaru

Podkoliosin – Robert Poiana

Kocikariov – Massimiliano Nugnez

Iaicinita – Aurel Sandu

Jevakin – Nicolae Punga

Anucikin – Cosmin Cretu

Starikov – Valentin Mihalache

Stepan – Eugen Fetescu

Servitori – Ioana Rufu, Georgiana Vratiu, Alexandru Floroiu, Laura Borodan, Emilia Manea

Regia – Mihai Malaimare

Scenografia si costumele -Anca Albani

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.