Câștigați trei invitații la Undercloud!

Patru spectacole sunt programate pe 24 august în Festivalul Undercloud care se desfășoară în această perioadă la Arcub-Gabroveni. „Obsesii” în regia lui Yannis Paraskevopoulos, „Homo Americanus” în regia lui Paul Cimpoieru, „O noapte pe dos”, regia Tudor Țepeneag și „Rovegan”, regia Catinca Drăgănescu.

Revista Yorick vă oferă câte o invitație dublă la trei dintre aceste spectacole.

„Obsesii”, pe un text de Claudiu Sfirschi-Lăudat după texte de Margarita Karapanou în regia lui Yannis Paraskevopoulos, este un one-woman show cu Cerasela Iosifescu o producție: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, care se va juca de la ora 18.00, la Sala Mare ARCUB.

Povestea Lorei. O mamă cu personalitate. Poate cu prea multă personalitate. Mai are și un cățel de care se îngrijește ca de un copil. Împreună, urmează un program riguros, pe care îl respectă cu sfințenie. Trăiește fiecare sentiment la intensitatea maximă. Luptă cu depresia și nu se lasă învinsă. Are mult umor, uneori cam cinic, dar el o ajută să meargă mai departe. Ea scrie un roman. Vorbește despre boala ei ca despre un iubit, care o ține în brațe prea strâns, care o sufocă din prea multă pasiune. Este senzuală, inteligentă, spirituală. Iese la agățat, la shopping, în parc. Merge deseori la clinică. Și scrie. Scrie cu pasiune. Își pune întrebări despre sensul vieții, despre rostul suferințelor îndurate, despre Dumnezeu. Lora este personajul principal al piesei „Obsesii” inspirate de scrierile Margaritei Karapanou, care s-a luptat întreaga sa viață cu tulburarea maniaco-depresivă.

„Homo Americanus”, un one-man show cu Paul Cimpoieru, o producţie Two Of Us, prezentat de Teatrul LUNI de la Green Hours, se va juca de la ora 19.30, la Sala Atelier ARCUB. Homo Americanus s-a născut sub inspirația experienței newyorkeze a lui Paul Cimpoieru, care a beneficiat de o bursa de doi ani la The Actors Studio.

Un performance one-man show, născut și cizelat în spălătoria unui bloc newyorkez și mutat într-un underground din centrul Bucureștiului.

„Rovegan”, text și regie Catinca Drăgănescu, spune povestea mamelor plecate la muncă în străinătate. Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu și Valentina Zaharia sunt protagonistele. Spectacolul este o producție Asociația Arena și Centrul REPLIKA și se va juca la Sala Coloane ARCUB.

Inspirat de cartea Lilianei Nechita „Cireşe amare” şi realizat ȋn urma unei ample documentării desfăşurate anul trecut ȋn localităţi din judeţul Vaslui, RO VEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident. Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa unor mame nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social.

ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv. Este un spectacol care ȋmbină sunetul cu cuvântul şi ficţionalul cu documentarul pentru a crea spectatorului o incursiune ȋn măruntaiele sistemului capitalist prin intermediul acestui cor al mamelor de pretutindeni.

La toate aceste trei spectacol, Revista Yorick vă oferă o invitație dublă, în cadrul unui concurs fulger care se va desfășura pe pagina de Facebook a revistei. Urmăriți pagina de Facebook a revistei Yorick și puteți câștiga o invitație dublă la Undercloud!

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.