Cehov à l’americaine, la Teatrul Foarte Mic

05. Vania si Sonia si..._foto Adrian BulboacaSpectacolului Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike de Christopher Durang în regia lui Horia Suru va avea premiera sâmbătă, 4 aprilie, la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic. Proiectul deschide seria de cinci texte montate în premieră naţională la Teatrul Foarte Mic.

Un Cehov à l’americaine, așa cum se anunță spectacolul, îi are în distribuție pe Gheorghe Visu (Vania), Liliana Pană (Sonia), Mihaela Rădescu (Maşa), Ştefan Lupu (Spike), Ana Bianca Popescu (Nina) şi Andreea Grămoşteanu (Casandra).

„Pe malul unui iaz, undeva în Bucks County, Vania şi sora sa vitregă, Sonia, aşteaptă cuminţi apariţia bâtlanului albastru în fiecare dimineaţă. Nu vă lăsaţi, însă, induşi în eroare de numele lor inspirate, numai, din opera lui Cehov! Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike, piesa laureată cu Premiul Tony în 2013, este o comedie cu gust amărui în care temele şi atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan. Chiar dacă şi pentru personajele lui Durang <importantă nu e gloria, ci puterea noastră de a îndura>, pescăruşul devine curcan sălbatic, iar în livada de vişini creşte un cireş amar”, se arată într-un comunicat de presă.

Iubiri neîmplinite, dar constante, speranţe transformate în ambiţii, destine în bătaia vântului trăite cu zâmbetul pe buze. Regizorul Horia Suru a conceput o joacă matură de-a râsu’-plânsu’ autohton, în care ludicul are rolul principal în povestea celor “trei surori” care nu mai vor să plece la Moscova. Un frate, o soră vitregă şi o vedetă de cinema aşteaptă bâtlanul albastru pe malul unui iaz în Bucks County. Scenografia este semnată de Maria Miu, iar muzica originală de Marian Cîtu.

Foto Adi Bulboacă

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.