„Cercetătorii Japonezi”, un proiect dramAcum la Green Hours

Miercuri, 25 septembrie, de la ora 21.30, la Green Hours, va avea loc premiera spectacolului „Cercetătorii japonezi”, cel de-al doilea episod al serialului teatral site-specific prin care dramAcum celebrează spiritul spațiului-emblemă al teatrului și al muzicii independente din București din Calea Victoriei 120.

În cadrul proiectului inițiat de regizorul Andreea Vălean și dramaturgul Peca Ștefan, îi veți putea vedea pe actorii Mihai Călin, Constantin Cojocaru, Ionuț Grama, Conrad Mericoffer, Alexandru Potocean, Gabriel Spahiu și muzicianul Mandela Gajol. Proiectul cuprinde trei episoade inspirate de – și create special pentru – acest spațiu, reunind o serie impresionantă de actori, muzicieni și alți artiști apropiați „zonei GREEN” într-un act artistic singular în peisajul independent, atât ca proporții, cât și ca modalitate de desfășurare.

„Cercetătorii japonezi” include două piese scrise de dramaturgul invitat al proiectului, Maria Manolescu, alături de textele lui Peca Ștefan. În comedia pe întuneric „Afterhour”, Ionuț Grama și Gabriel Spahiu încearcă să dea o spargere aberantă într-un Green părăsit. Mihai Călin și Alexandru Potocean, acompaniați de Mandela Gajol se revăd după o orgie eșuată în „După sfârșitul lumii”, de Maria Manolescu. Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer și Alexandru Potocean trebuie să rezolve problema unui Job la Green. Episodul se încheie cu o incursiune suprarealistă în sufletul broscuțelor transparente, alături de Mihai Călin, Alexandru Potocean și Mandela Gajol, în piesa care dă numele episodului – „Cercetătorii japonezi”, de Maria Manolescu. Regizorul proiectului este Andreea Vălean, coregrafia este semnată de Andreea Duță, în timp ce Cinty Ionescu a documentat video întregul demers. Dan Perjovschi semnează desenele folosite în spațiu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.