„Cerere în căsătorie“, din șură la Teatrul de Artă

Cerere in  casatorie_Tihau8_2015Pe 4 decembrie, la ora 19.15, la Teatrul de Artă București va avea loc premiera spectacolului „Cerere în căsătorie“ de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț.

Distribuția este alcătuită din Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.

Victor Olăhuț a conceput și a creat spectacolul pentru caravana Cultură-n șură aflată, în 2015, la a treia ediție consecutivă. Înainte să ajungă pe scena de la București, el s-a jucat așadar, în vara aceasta, în cinci sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură.

Punerea în scenă este inedită, prin ritmul alert și decorul minimalist, anunță organizatorii. Despre versiunea sa de spectacol, Victor Olăhuț afirmă: „Nu ne-am propus să aducem în actualitate textul lui Cehov, dintr-un motiv foarte simplu: e foarte dificil să nu-l aduci. Montarea oricărui text în actualitate presupune, intrinsec, o actualizare a acestuia. Până la urmă depinde de fiecare dintre noi cât de mult vrem să ne restrângem actualitatea. Eu, unul, mi-aș dori ca actualitatea mea să se întindă până la Big Bang.”

Regizorul Victor Olăhuț este inițiatorul caravanei Cultură-n șură, un proiect ce și-a propus să reintroducă pe harta culturală a țării locuitorii de la sate. În cadrul aceluiași proiect, Olăhuț a mai pus în scenă spectacolul Fisura, de Flavius Lucăcel, care acum se joacă la București.

Florentina Năstase (Natalia Stepanovna) a absolvit, în anul 2008, Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, iar în prezent este actriță la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, unde a interpretat roluri în nu mai puțin de doisprezece spectacole. La București, mai poate fi văzută în spectacolul Fisura.

George Constantinescu (Ivan Vasilievici Lomov) este fondatorul Teatrului de Artă București, pe scena căruia joacă în șase spectacole. George Constantinescu este protagonistul one-man-show-ului maraton Pam-Pam, de 25 de ore, un monolog realizat după pamfletele lui Constantin Tănase. Anul acesta, George Constantinescu a primit Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul Gleb din spectacolul Dureri fantomă, la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

Valentin Terente (Stepanovici Ciubukov) este actor la Teatrul Maria Filotti din Brăila și are la activ peste 37 de roluri din dramaturgia clasică dar și contemporană.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.