„Chelnerul mut” în premieră la UNTEATRU

„Chelnerul mut” de Harold Pinter în regia Sânzianei Stoican va avea premiera duminică 23 și luni 24 septembrie de la ora 19:30. Textul a fost tradus de Sânziana Stoican. Valentin Vârlan semnează scenografia, iar Dragoș Mărgineanu light design-ul. Distribuția este alcătuită din Ionuț Vișan, Constantin Cojocaru și Mădălina Anea.

Cât de departe suntem unii de ceilalți? Cât de departe suntem chiar în momentul în care credem că suntem aproape? Ce anume ne desparte și ce ar putea să ne apropie? „Chelnerul mut” își propune să-și pună spectatorii în fața acestor întrebări.

„Vă invit la o poveste ca o parabolă care remodelează distanța dintre spectacol și spectator. Atât fizic, cât și emoțional”, declară Sânziana Stoican. „Spectacolul testează posibilitatea unei comunicări mai directe în care bariera clasică dintre noi cei care acționăm, actorii, regizorul, tehnicienii, și voi cei care observați, spectatorii, dispare. Tocmai de aceea fiecare reprezentație nu poate găzdui mai mult de cincisprezece spectatori. Este o experiență în care suspansul se îmbină cu întrebările existențiale și se filtrează printr-un umor absurd.”

Harold Pinter, este laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2005; a fost scriitor, actor și regizor de teatru și multe din primele sale opere aparțin teatrului absurd.

Montarea „Chelnerul mut” la unteatru are durata de o oră și zece minute. Repetiția cu public a spectacolului a fost prezentată în cadrul festivalului Zilele unteatru, în iulie 2018.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.