Cine a câștigat la Festivalul International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”

IlonaFestivalul International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” s-a desfășurat la Teatrul Municipal Bacovia în perioada 8-14 aprilie.

În ultima seară a avut loc gala de decernare a premiilor. Câștigătorii ediției de anul acesta sunt următorii:

Marele Premiu, în valoare de 7 000 de euro, s-a acordat ex aequo actrițelor Ilona Brezoianu, pentru spectacolul „Fata din curcubeu”, text și regia Lia Bugnar, și Ofelia Popii, pentru creația din spectacolul „Felii”, text și regie Lia Bugnar.

Premiul pentru creație feminină: Eliza Noemi Judeu, Teatrul Municipal „Bacovia”, pentru creația din spectacolul „Ich Bin Ofelia”, regia Sorin Militaru.

Premiul pentru creație masculină: Lung Laszlo Szlot (Compania Aradi Kamarasznhaz), pentru creația din spectacolul „Infidelități”, regia Tapaszto Erno.

Premiul pentru explorarea mijloacelor de expresie din limbajul animației: Petronela Purima (Compania PurAnima – Bucuresti).

Juriul Festivalului a fost format din criticul de teatru Torok Acos (președinte), Octavian Saiu, critic de teatru, și Miklos Bacs, actor, profesor de actorie la Cluj.

Premiul onorific „Ștefan Iordache”: Cătălin Babliuc, (Casa Artelor București), acordat de juriul elevilor din liceele municipiului Bacau, pentru spectacolul „Box FM”, text și regie Radu Iacoban.

Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”: Ofelia Popii, acordat de actorii din Teatrul Municipal „Bacovia”.

Premiile pentru Dramaturgie – Monodrama

Premiul I, Ada Lupu, pentru piesa de teatru „Povestea păsării fara cuib”.

Premiul II, Victor Nicolae Ciobanu, pentru piesa „E-urile din iubire”.

Premiul III, Violeta Savu, pentru piesa de teatru „Clara și Robert. Hârtie cu portative”.

Juriul la aceasta secțiune a fost format din Crista Bilciu, dramaturg, laureatul ediției a II-a (2015) a Concursului de Dramaturgie–Monodrama, Monica Andronescu, critic de teatru, redactor-șef al revistei Yorick, Doru Mareș, critic de teatru.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.