Cine rămâne la Rezidența Artistică Debut la Replika

Centrul de Teatru Educațional Replika anunță rezultatele selecției adolescentelor și adolescenților care s-au înscris la rezidența artistică DEBUT LA REPLIKA, care face parte din programul R.A.R. – Rezidențe Artistice la Replika 2019.

DEBUT LA REPLIKA își propune încurajarea participării tinerilor și tinerelor la un proiect de teatru în care, coordonate/ți de artistele și artiștii Centrului Replika, vor realiza un spectacol.

Miza programului este formarea unei echipe care va explora practici de lucru colaborativ, dezvoltându-și interesul pentru artele spectacolului.

În perioada mai-iulie, cele/cei selectate/selectați vor participa la ateliere de scriere dramatică, de scenografie și video, urmând ca în lunile iulie-octombrie, în urma experienței acumulate, să creeze un spectacol de teatru.

În urma selecției, la atelierele de dramaturgie vor participa: Maria Avram, elevă la Școala Americană; Ioana-Laura Barbu, elevă la Liceul Virgil Madgearu; Maria-Cristina Gogoașă, elevă la Liceul Ion Creangă; Ștefan Marcu, elev la Liceul Gheorghe Șincai.

La atelierele de scenografie vor lua parte: Rebecca Ana Maria Coresia, elevă la Liceul Nicolae Tonitza; Alexia Dobre, elevă la Liceul Nicolae Tonitza; Daria Panait, elevă la Liceul Nicolae Tonitza; Daniel Florin Radu, elev la Colegiul de Arte, Ploiești.

La atelierul de video va participa Matei Nițuleasa, elev la Liceul Ion Creangă.

În 2018, Centrul Replika i-a avut în rezidență pe coregraful Dani Popescu, pe muzicianul Alex Bălă, care a creat conceptul sonor pentru spectacolul „Limite” – one woman show despre sistemul educațional din România, și pe dramaturgul și regizorul Alex Gorghe, care a lucrat cu artista video Agata Tabacu și cu muzicianul Andrei Lucian Ivănuță la definitivarea dramaturgiei spectacolului Mi-e rușine.

RAR 2019. Rezidențe Artistice la Replika este un proiect inițiat de Asociația Culturală Replika și cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.