Cine sunt finaliștii Concursului de Dramaturgie „Valentin Nicolau”

Gala Yorick AfisLuni, 28 septembrie, la ora 19.00, va avea loc prima ediție a Galei Concursului Național de Dramaturgie „Valentin Nicolau”, desfășurat de revista Yorick.

Cei zece finaliști care își vor disputa premiile puse în joc sunt următorii, în ordinea alfabetică a titlurilor rămase în concurs:

1.„Ai mei joacă cărți“ de Iuliana Răducan

2.„Bună seara, România. Bună seara, Târgu Mureș“ de Andreea Radu

3.„Cadranul Plus Plus“ de Radu Popescu

4.„Criză generală“ de Radu Daniel

5.„O călătorie cu Urmuz“ de Radu Popescu

6.„Paliativ“ de Radu Popescu

7.„Penthesileia tresare“ de Crista Bilciu

8.„Perpetuum mobile“ de Cornel Mihalache

9.„Revoluție la castel“ de Marilena Dumitrescu

10.„Sindromul Quijote“ de Carmen Dominte

Juriul ediției din 2015 a Concursului Național de Dramaturgie „Valentin Nicolau” este format din: Victor Ioan Frunză – regizor, George Ivașcu – actor, directorul Teatrului Metropolis din București, George Costin – actor, Monica Andronescu – critic de teatru, redactor-șef al revistei Yorick și Dana Ionescu, redactor-șef al Editurii Nemira.

Finaliștii își vor disputa următoarele premii:

1.Marele Premiu „Valentin Nicolau”, în memoria dramaturgului Valentin Nicolau, în valoare de 1000 de lei.
2. Premiul Yorick, în valoare de 700 de lei.
3.Mențiunea Yorick, în valoare de 300 de lei

Evenimentul este organizat de Fundația EST-ETICA, cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, în parteneriat cu Editura Nemira, și va avea loc la sala nouă a Teatrului Metropolis din București (strada Mihai Eminescu, nr. 89, sector 2).

În cadrul manifestării, care urmărește promovarea dramaturgiei contemporane din România, se vor da publicității rezultatele Concursului Național de Dramaturgie „Valentin Nicolau”. De asemenea, ea va cuprinde un spectacol-lectură, în regia lui Mihai Lungeanu, după piesa care va câștiga Marele Premiu. Aceasta va fi editată într-un volum publicat de Editura Nemira, partener al evenimentului.

Prezentatorul evenimentului va fi actorul Adrian Nicolae. Participanții îl vor putea asculta pe cunoscutul muzician de jazz Mircea Tiberian, invitat special.

Concursul Național de Dramaturgie „Valentin Nicolau” este o competiție inițiată de Revista Yorick în anul 2013, menită a sprijini și a promova dramaturgia contemporană autohtonă, a facilita drumul ei către scenă și a dezvolta un cadru de dialog pentru creatorii de teatru.

Ediția de anul acesta s-a desfășurat în perioada 1 iulie – 31 august. S-au înscris în concurs 89 de piese care nu au fost publicate în volum sau reprezentate pe vreo scenă din România. Textele participante au fost expediate nesemnate, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi drept element de identificare a autorului, tema și dimensiunile textului fiind la alegere.

Parteneri: Editura Nemira, Adevărul, Ziarul Metropolis, Dilema Veche, Radio România Cultural.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.