„Citesc Teatru!” la Festivalul Național de Teatru Independent

PrintÎn perioada 3-9 noiembrie, la București se va desfășura ce-a de-a II-a ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (FNTi), în cadrul căruia cartea de teatru va ocupa un rol important, sub genericul „Citesc teatru!”

„Cartea de teatru, fie ea tipărită sau online, are un rol esențial în fenomenul teatral actual și viitor. De aceea, a doua ediție a Festivalului Național de Teatru Independent propune o serie de evenimente de carte, sub titulatura „Citesc Teatru!””, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Timp de o săptămână, FNTi ediția a II-a prilejuiește întâlnirea dintre oamenii de teatru și susținătorii fenomenului teatral independent. Pe lângă spectacole, vor avea loc workshop-uri, vizionări, sharing și propuneri de idei – mediul perfect în care artiștii și publicul pot discuta despre cartea de teatru și momentul potrivit pentru a oferi acces și vizibilitate noilor apariții, promit organizatorii.

Programul FNTi „Citesc Teatru!” propune o serie de evenimente dedicate literaturii de specialitate, moderate de criticul Ioana Moldovan.

Luni, 3 noiembrie, ora 19:30, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)

Andreea Dumitru va prezenta colecțiile „Dramaturgie Contemporană” și „Mari Regizori”, Fundația Culturală „Camil Petrescu”, Teatrul Azi (Edward Gordon Craig – „Despre arta teatrului” și Tadeusz Kantor – „Scrieri despre teatru”)

Marti, 4 noiembrie, ora 20:00, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)

Monica Andronescu va prezenta colecția Yorick, Editura Nemira, și cele mai noi apariții „Spațiul gol” de Peter Brook, cu o prefață de Andrei Șerban, „Teatru și ritual. Scrieri esențiale”, de J. Grotowski, cu o prefață de George Banu, și „Munca actorului cu sine însuși” (vol.2), cu o postfață eseul lui J. Grotowski, numit „Răspuns lui Stanislavski”.

Miercuri, 5 noiembrie, ora 18:30, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)

Iulia Popovici va prezenta volumul „Noi practici în artele spectacolului în Europa de Est”, Editura Cartier

Joi, 6 noiembrie, ora 23:00, la Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14), Clubul Festivalului

Theodor-Cristian Popescu va prezenta „SURPLUS DE OAMENI, SURPLUS DE IDEI – Pionierii mișcării independente în teatrul românesc post 1989”, Editura Eikon

*cartea va putea fi accesată online prin platforma LinerNet.ro

Duminică, 9 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul Național București, Sala Media

Ana-Maria Nistor va prezenta volumului „PIAȚA TEATRULUI”, Editura Academiei Române. „O carte fascinantă și savuroasă despre teatrul interbelic, aflat la răspântia dintre artă, cancanuri, politică și culise. Peste 500 de pagini de mărturii inedite și lucruri neștiute despre marii actori și scriitori, dezvăluiri despre viața artistică și socială, care seamănă izbitor cu unele de astăzi”.

Cărțile vor fi disponibile pe durata FNTi (3 – 9 noiembrie) la standurile amplasate la UnTeatru, Godot Cafe-Teatru, Teatrul Coquette, Teatrul de Artă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.