Clujul se pregătește de un nou „Puck”

CPuckCea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” se va desfăşura la Cluj în perioada 12-15 octombrie.

Publicul pasionat de teatru de păpuși, literatură, dezbateri pe teme specifice, ateliere de creaţie poate alege dintr-un program variat, care cuprinde spectacole din România, Ungaria și Republica Moldova, conferinţe şi dezbateri, ateliere creative şi lansări de carte.

Teatrul de Păpuși „Vojtina” din Debrecen, Ungaria, Teatrul Municipal „Guguţă” din Chişinău, Republica Moldova vor participa alături de zece trupe din ţară, printre care Teatrul de Animație „Ţăndărică”  din Bucureşti, Compania de Teatru Syncret din Iași, Teatrul „Ciufulici”  din Ploieşti, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”  din Târgu- Mureş, Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul „Cimborák”  din Sfântu Gheorghe, Teatrul „Arlechino ” din Braşov, trupa „Arcadia” a Teatrului „Regina Maria” și Trupa „Liliput” a Teatrului Szigligeti din Oradea.

În deschidere este programat spectacolul  „Școala lui Habarnam”, producție a Teatrului Municipal „Guguţă” din Chişinău. Spectacolul se va juca la Teatrul „Puck”, luni, 12 octombrie, de la ora 9:30 și 11:30.

În cele patru zile ale Festivalului reprezentațiile vor avea lov la Teatrul „Puck”, Cercul Militar, Opera Română, Opera Maghiară, Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Teatrul de Stat Maghiar, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Casa de Cultură a Studenţilor.

Din juriul acestei ediţii fac parte: Sorin Crişan, Katona József, Carmen Stanciu, Daniel Stanciu şi Decebal Marin.

Programul festivalului poate fi vizualizat şi pe www.teatrulpuck.ro la secţiunea Festival.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.