Colecția Yorick în prim-plan la Cărturești, de Ziua Mondială a Teatrului

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, între 26 martie și 2 aprilie, în librăriile Cărturești colecția Yorick a editurii Nemira va avea un raft dedicat. Cu acest prilej, cititorii Yorick pot câștiga una dintre cele 10 invitații duble la spectacolele de la ARCUB & Metropolis din aprilie! Regulamentul e simplu:

Recomanzi o piesă „care te-a impresionat când ai citit-o sau când ai văzut-o pusă în scenă și cele mai interesante răspunsuri sunt premiate de Nemira și Cărturești. Scrie recomandarea pe contul tău de Facebook și adaugă tag-urile @Carturesti & @Editura Nemira și hashtag-urile #ziuateatrului #amintiridelateatru.”

În joc intră 5 invitații duble la spectacolele din aprilie de la Metropolis și 5 invitații duble la spectacole din aprilie de la ARCUB. Cei 10 câștigători vor fi anunțați pe 3 aprilie pe blogul Cărturești.

Colecția Yorick, coordonată de Monica Andronescu, se apropie de aniversarea a zece ani și cuprinde texte fundamentale din istoria artelor spectacolului. Până acum au fost publicate lucrări importante precum: „Munca actorului cu sine însuși” de K.S. Stanislavski, „Spațiul gol” de Peter Brook, „Teatru și ritual de Jerzy Grotowski, „Scrisori despre teatru” de Giorgio Strehler, precum și alte nume importante ca: Eugenio Barba, Denis Diderot, Thomas Ostermeier, George Banu sau recenta „Commedia dell’ arte” a lui David Esrig. La două ediții ale târgurilor de carte, Bookfest și Gaudeamus, două volume din colecția Yorick au fost best-seller la Editura Nemira: „Sculptând în timp” de Andrei Tarkovsky și „Viața mea” de Charlie Chaplin.

Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește în fiecare an pe 27 martie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.